سایت بدون – باشگاههای فوتبال ایران در حالی این روزها با جذب بازیکنان و مربیان، خود را آماده حضور در لیگ برتر بیستم میکنند که یکی از نکات جالب، حضور پررنگ بازیکنانی از نسل ملیپوشان جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان روی نیمکت تیمها به عنوان سرمربی و مربی است. دیروز محرم نویدکیا کاپیتان اسبق سپاهان به عنوان سرمربی جدید این تیم انتخاب شد و جمعه شب هم رحمان رضایی سکان هدایت دیگر تیم اصفهانی یعنی ذوبآهن را بر عهده گرفت تا به این ترتیب شاهد اولین حضور این ملیپوشان سابق به عنوان سرمربی در لیگ برتر باشیم. این موضوع باعث شد تا در گزارشی به وضعیت تمام ملی پوشان در جام جهانی ۲۰۰۶ بپردازیم.
ابراهیم میرزاپور: دروازهبان شماره یک تیم ملی در جام جهانی، ۵ سال است که مربیگری را آغاز کرده است. او پس از حضور در پاس همدان، گل گهر و فولاد به عنوان مربی دروازه بانها، فصل گذشته هم با همین سمت دستیار عبدالله ویسی در پیکان بود.
مهدی مهدویکیا: مدافع – هافبک تیم ملی از سال ۲۰۱۳ کار مربیگری را آغاز کرد و به عنوان مدیرفنی تیمهای ملی نوجوانان و جوانان فعالیت داشت. مهدویکیا که مدیریت آکادمی فوتبال «کیا» را از سال ۲۰۱۵ برعهده دارد، از ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ مربی بخش تهاجمی در آکادمی فوتبال هامبورگ بود. او سال ۲۰۱۸ مربی تیم زیر ۱۶ سال هامبورگ شد و در فصل ۱۹-۲۰۱۸ هم به عنوان مربی تیم زیر ۲۱ سال این باشگاه فعالیت کرد.
سهراب بختیاریزاده: مدافع تیم ملی که گل تساوی ایران برابر آنگولا در جام جهانی را به ثمر رساند، از سال ۹۵ با مربیگری نفت مسجدسلیمان کار خود را آغاز کرد و در ادامه مربی تیم ملی امید و بعد سرمربی استقلال خوزستان شد. او از هفته بیست و پنجم لیگ نوزدهم برای نخستین بار مربیگری در لیگ برتر را با برعهده گرفتن هدایت شهرخودرو تجربه کرد که ۴ تساوی و ۲ باخت حاصل عملکرد او بود. مسئولان شهرخودرو در پایان فصل قید همکاری با سهراب را زدند.
یحیی گلمحمدی: دیگر مدافع ایران و کاپیتان دوم تیم ملی که دروازه مکزیک را در جام جهانی ۲۰۰۶ باز کرد، از سال ۸۷ تاکنون سرمربی صبا (۲ مقطع)، تربیت یزد، نساجی، راهآهن (دستیار)، پرسپولیس (دستیار و سرمربی)، نفت تهران، ذوبآهن، اوکسین، تراکتور، شهرخودرو و پرسپولیس بوده است. او پس از اینکه ۲ قهرمانی جام حذفی و یک قهرمانی سوپرجام را با ذوبآهن به دست آورد، فصل گذشته قهرمانی لیگ را هم با پرسپولیس به کارنامه دوران مربیگری خود افزود.
رحمان رضایی: مدافع تیم ملی در سال ۹۲ مدیر آکادمی فوتبال پیکان شد. در سال ۹۳ و ۹۴ مربیگری در راهآهن و تراکتور را تجربه کرد. در سال ۹۶ سرمربی برق جدید فارس شد و در سال ۹۸ هم هدایت رایکا بابل را برعهده گرفت. او از اواخر فصل گذشته مدیرفنی ذوب آهن بود و حالا هم سرمربی این تیم شده است.
جواد نکونام: این هافبک توانمند، مربیگری را از سال ۹۵ با دستیاری کوتاه مدت کارلوس کیروش در تیم ملی آغاز کرد. او سال ۹۶ سرمربی خونه به خونه و در ادامه سرمربی نساجی شد و این تیم را راهی لیگ برتر کرد. نکونام در فصل گذشته هدایت فولاد را برعهده داشت و تیمش با قرار گرفتن در رتبه سوم، سهمیه لیگ قهرمانان آسیا را به دست آورد. نکو فصل آینده هم به کارش با فولادیها ادامه میدهد.
فریدون زندی: هافبک دورگه ایرانی – آلمانی بیش از یک ماه است که مربیگری را با حضور در تیم دسته سومی دینامودرسن آلمان به عنوان دستیار آغاز کرده است.
علی کریمی: هافبک تکنیکی و خلاق هم مربیگری را سال ۹۳ و با دستیاری کوتاه مدت کیروش در تیم ملی آغاز کرد. او در لیگ هفدهم سرمربی نفت تهران شد و در ادامه هم هدایت سپیدرود را در لیگهای هفدهم و هجدهم برعهده داشت.
وحید هاشمیان: مهاجم تیم ملی مربیگری را از سال ۲۰۱۲ در تیم هالشتنبک – رلینگن آلمان در بوندس لیگا پنج آغاز کرد. وی پس از یکسال هدایت تیم نیندورفر را به دست گرفت و در سال ۲۰۱۷ مربی تیم زیر ۱۷ سالههای هامبورگ و در سال ۲۰۱۸ مربی تیم زیر ۲۱ سالههای این باشگاه شد. او سال گذشته دستیار مارک ویلموتس در تیم ملی شد و حالا هم به عنوان مربی تیم ملی در کنار دراگان اسکوچیچ است.
علی دایی: کاپیتان تیم ملی بعد از جام جهانی بازیکن – سرمربی سایپا شد و با این تیم به قهرمانی لیگ ششم رسید. او در سال ۸۶ سرمربی تیم ملی ایران شد و در لیگهای نهم و دهم هدایت پرسپولیس را برعهده گرفت و قهرمانی جام حذفی در فصلهای ۸۹-۸۸ و ۹۰-۸۹ را با این تیم تجربه کرد. شهریار در ادامه سرمربی راهآهن، دوباره پرسپولیس و صبا شد و در فصل ۹۶-۹۵ قهرمانی جام حذفی را با نفت تهران به دست آورد. او تا دو هفته مانده به پایان لیگ هجدهم سرمربی سایپا بود.
رسول خطیبی: این مهاجم مربیگری را در سال ۹۰ به عنوان بازیکن – مربی ماشینسازی آغاز کرد. او در ادامه با گسترش فولاد به لیگ سیزدهم صعود کرد و سپس سرمربی تیمهای تراکتور و سیاه جامگان شد. خطیبی در ۳ مقطع دیگر سرمربی ماشینسازی بود که آخرینش نیم فصل اول لیگ نوزدهم بود. او در ادامه سرمربی آلومینیوم اراک شد و توانست این تیم را هم به لیگ برتر بیاورد.
حسن رودباریان: دروازه بان دوم تیم ملی، ۶ سال است که از فوتبال خداحافظی کرده ولی هنوز وارد دنیای مربیگری
نشده است.
حسین کعبی: این مدافع در لیگ هجدهم دستیار علی کریمی در سپیدرود شد و فصل گذشته هم دستیار جواد نکونام در فولاد بود.
آندرانیک تیموریان: هافبک دفاعی ارزشمند تیم ملی آخرین بار در نیم فصل اول لیگ هفدهم برای گسترش فولاد بازی کرد و هنوز مربیگری را آغاز نکرده است.
آرش برهانی: این مهاجم گلزن مربیگری را در سال ۹۶ با تیم بزرگسالان داماش آغاز کرد و سال ۹۷ هم سرمربی جوانان استقلال شد و مدتی بعد هم هدایت شهرداری بندرعباس را برعهده گرفت.
غلامرضا عنایتی: مهاجم تیم ملی، سال ۹۵ در لیگ شانزدهم مربی – بازیکن صبا شد. او در ادامه مربی سیاهجامگان و بعد سرمربی این تیم شد. استقلال ب و قشقایی دیگر تیمهای عنایتی بودهاند و در حال حاضر هدایت تیم دسته اولی هوادار را برعهده دارد.
جواد کاظمیان: هافبک – مهاجم ایران، آخرین بار در لیگ چهاردهم برای صبا بازی کرد ولی هنوز در تیمی مربی نشده است.
محرم نویدکیا: هافبک بازیساز تیم ملی که آخرین بار در لیگ شانزدهم برای سپاهان به میدان رفت، قرار است به عنوان سرمربی، زردپوشان اصفهانی را برای حضور در لیگ بیستم آماده کند. این اولین تجربه مربیگری نویدکیا به شمار میرود.
امیرحسین صادقی: این مدافع آخرین بار در لیگ هفدهم برای پیکان به میدان رفت و هنوز وارد دنیای مربیگری
نشده است.
محمد نصرتی: مدافع تیم ملی دو فصل پیش به عنوان بازیکن – سرمربی اوکسین کار خود را آغاز کرد و در لیگ گذشته هم سرمربی همین تیم لیگ یکی بود که نام خود را به گل ریحان تغییر داده است.
مهرزاد معدنچی: هافبک – مهاجم ایران در سال ۹۳ آخرین بار برای فجرسپاسی بازی کرد و هنوز مربیگری را آغاز نکرده است.
وحید طالب لو: دروازه بان شماره ۲۲ تیم ملی در لیگ شانزدهم آخرین بازیهای خود را برای فولاد انجام داد و وارد عرصه مربیگری نشده است.
مسعود شجاعی: این هافبک تنها بازیکن تیم ملی حاضر در جام جهانی ۲۰۰۶ است که هنوز از حضور در مستطیل سبز خداحافظی نکرده است. او حالا کاپیتان تیم ملی و تراکتور است که در سن ۳۶ سالگی به قهرمانی جام حذفی این فصل با سرخپوشان تبریزی رسید تا اولین قهرمانی خود در فوتبال باشگاهی ایران را تجربه کند.
برچسببدون جواد نکونام رحمان رضایی سایت بدون نسل 2006 یحیی گل محمدی
مطلب پیشنهادی
حتما باید دید/ مارمولک؛ روایت راه های رسیدن به خدا
سایت بدون – فیلم مارمولک یکی از برجستهترین و محبوبترین آثار سینمای ایران است که …