دو خبر از ساخت واکسن کرونا؛ یکی روسی، یکی آمریکایی

دومین واکسن ویروس کرونا که روسیه در حال توسعه آن است نیز به گرفتن تاییدیه نزدیک شده است.
به گزارش ایسنا و به نقل از مسکوتایمز، این هفته توسعه دهندگان دومین واکسن کرونا ویروس روسی اظهار کردند دومین واکسن ویروس کرونای این کشور پس از انجام آزمایشات انسانی در مقیاس کوچک به گرفتن تاییدیه دولت نزدیک شده است و ممکن است کمتر از یک ماه دیگر این اتفاق رخ دهد.
دومین واکسن روس‌ها برای “کووید-۱۹” توسط مرکز تحقیقات ویروس شناسی و زیست فناوری “وکتور”(Vector) ساخته شده است. هفته گذشته مرکز ویروس شناسی و زیست فناوری “وکتور” مستقر در سیبری آزمایشات فاز ۲ واکسن بر روی ۱۰۰ داوطلب را به پایان رساند. گفته می‌شود که داوطلبان پس از تزریق واکسن مبتنی بر پپتید به نام “اپی‌واک‌کرونا” ( EpiVacCorona) احساس خوبی داشتند.
سایت اینترفاکس گزارش داد، دولت روسیه قصد دارد اپی‌واک‌کرونا را تا حدود ۱۵ اکتبر تأیید کند؛ پس از آن نیز مرکز وکتور آزمایشات گسترده‌ای بر روی ۵ هزار داوطلب را آغاز خواهد کرد.
“رینات ماکسیوتوف” (Rinat Maksyutov)، رئیس مرکز وکتور تخمین می‌زند که واکسن”اپی‌واک‌کرونا” هر سه سال به دوزهای تقویت کننده نیاز خواهد شد.
ماکسیوتوف در پیش نمایش یک مستند تلویزیونی دولتی درباره واکسن‌های کووید-۱۹ که روز پنجشنبه منتشر شد، گفت: پس از چرخه واکسیناسیون، انجام مجدد واکسیناسیون بعدی هر سه سال نیاز خواهد بود.
اولین واکسن کرونا ویروس روسیه موسوم به”Sputnik V” اولین واکسن در جهان بود که ماه گذشته تاییدیه دولت روسیه را دریافت کرد و آزمایش‌های مقیاس بزرگ این واکسن پس از ثبت نام در حال حاضر بر روی ۴۰هزار داوطلب در حال انجام است. توسعه دهنده آن گفته است که هر دو سال یکبار دوزهای تقویت کننده برای “Sputnik V” مورد نیاز است.

یک شرکت آمریکایی وارد مرحله نهایی آزمایشات واکسن کرونا ویروس می‌شود

شرکت داروسازی آمریکایی “نواواکس”(Novavax) وارد مرحله نهایی آزمایشات واکسن کرونا ویروس می‌شود.
به گزارش نیویورک تایمز، شرکت نواواکس که تاکنون واکسنی به بازار عرضه نکرده است، آزمایش فاز ۳ واکسن کروناویروس خود را در انگلستان آغاز کرده است و قرار است در ماه اکتبر نیز این آزمایشات را در ایالات متحده انجام دهد.
این شرکت روز پنجشنبه گفت که مراحل نهایی آزمایش واکسن ویروس کرونا را در انگلستان آغاز کرده و قرار است ماه آینده آزمایشات این واکسن در ایالات متحده آغاز شود.
نواواکس که یک شرکت داروسازی مستقر در ایالت مریلند آمریکاست و هرگز واکسنی را به بازار عرضه نکرده است، در ماه ژوئیه برای تولید واکسن آزمایشی خود که نتایج آن در آزمایشات بالینی اولیه امیدوارکننده بود، با دولت فدرال به توافق ۱.۶ میلیارد دلاری رسید.
انتظار می‌رود در این مطالعه جدید که به عنوان آزمایش فاز ۳ شناخته می‌شود، ۱۰ هزار نفر در انگلستان ثبت نام کنند. نیمی از داوطلبان دو دوز واکسن آزمایشی را با فاصله ۲۱ روز دریافت خواهند کرد و باقی نیز دارونما دریافت می‌کنند. هدف آزمایش این است که واکسن حداقل ۶۰ درصد موثرتر از دارونما باشد.
اگرچه نواواکس ماه‌ها از پیشتازان مسابقه توسعه واکسن عقب است، اما متخصصان از آزمایش واکسن آن بسیار هیجان زده هستند؛ زیرا نتایج مطالعات اولیه بسیار امیدوارکننده بود.بدن میمون‌هایی که توسط واکسن این شرکت واکسینه شده‌اند، محافظت قوی در برابر ویروس کرونا نشان داده‌اند و نتایج آزمایشات اولیه ایمنی که اوایل ماه جاری در مجله پزشکی” New England “منتشر شد، نشان داد داوطلبانی که این واکسن را دریافت کرده‌اند بدن آنها سطح بالایی از آنتی بادی‌های ضد ویروس را تولید کرده است.
این واکسن را می‌توان در دمای ۳۶ تا ۴۶ درجه فارنهایت نگهداری کرد که این موضوع اجازه می‌دهد با استفاده از آنچه شرکت به عنوان “کانال‌های واکسن استاندارد” توصیف کرده، واکسن بین افراد توزیع شود. برخی از واکسن‌های جدید بعضی شرکت‌ها از جمله واکسن‌های فایزر و مدرنا باید در دمای زیر صفر درجه نگهداری شوند. نواواکس هرگز واکسنی را با موفقیت به بازار عرضه نکرده است و معامله ۱.۶ میلیارد دلاری آن با دولت فدرال نشان دهنده یک رای اعتماد بزرگ به شرکتی است که از دهه‌ها قبل وجود داشته، اما از سال گذشته با مشکل مالی روبرو بوده است.
این شرکت هم چنین چندی پیش با موسسه هندی “سروم”(Serum) برای تولید ۱۰۰ میلیون دوز واکسن کووید-۱۹ در هند به توافق رسید. پیش‌بینی می‌شود که حداقل ۵۰ درصد این مقدار برای تامین هند باشد. دولت هند اعلام کرد که احتمالا، آزمایش واکسن ساخت این شرکت از اواخر ماه اکتبر در هند آغاز می‌شود. در حال حاضر آزمایش بالینی مرحله دوم واکسن شرکت نواواکس در آفریقای جنوبی در حال انجام است. “شورای تحقیقات پزشکی هند”(ICMR) و موسسه “سروم” برای توسعه بالینی واکسن شرکت نواواکس همکاری کرده‌اند. این آزمایش در نیمه دوم ماه اکتبر، پس از تولید واکسن توسط موسسه “سروم” انجام خواهد شد و توسط موسسه تحقیقات ایدز شورای تحقیقات پزشکی هند هدایت می‌شود. این دومین واکسنی است که آزمایش بالینی آن برای هند برنامه‌ریزی شده است.

مطلب پیشنهادی

حتما باید دید/ مارمولک؛ روایت راه های رسیدن به خدا

سایت بدون – فیلم مارمولک یکی از برجسته‌ترین و محبوب‌ترین آثار سینمای ایران است که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *