نسخه‌ای برای پیشرفت بیشتر/بسکتبال زنان در پی استفاده از بازیکنان دوملیتی

سایت بدون – تیم ملی بسکتبال سه‌نفره زنان در حالی یکی از شانس‌های کسب سهمیه بازی‌های المپیک توکیو است که در فاصله چهار ماه مانده به رقابت‌های انتخابی، هنوز نتوانسته اردوهای خود را برگزار کند. تا پیش از این مسئولان فدراسیون بسکتبال دلیل برگزارنشدن اردوها را شیوع گسترده ویروس کرونا و شرایط بحرانی کشور اعلام می‌کردند؛ اما اکنون در شرایطی که پایتخت و سایر شهرها از وضعیت قرمز بیرون آمده‌اند، مسابقات لیگ باشگاه‌های کشور، جلوی پای آسمان‌خراش‌های ایرانی سنگ انداخته است.

طبق برنامه‌ای که نیکا بیک لیک لی، سرمربی این تیم، به فدراسیون داده بود، قرار این بود که اواخر آبان یا اوایل آذر اردوهای تیم سه‌نفره تشکیل شود؛ اما تاکنون نه‌تنها اردویی شکل نگرفته، بلکه زمان قطعی آن هم مشخص نیست. این در حالی است که بانوان بسکتبالیست برای شرکت در پیکارهای انتخابی المپیک کار بسیار دشواری پیش‌رو دارند و در یک بازه زمانی یک ماه باید در دو رویداد مهم اتریش و مجارستان به میدان بروند.
سرمربی تیم ملی بسکتبال سه‌نفره که خود در رقابت‌های لیگ روی نیمکت مربیگری تیم مهرام می‌نشیند، دراین‌باره به «شرق» می‌گوید: «با توجه به اینکه رقابت‌های لیگ یک هفته در میان برگزار می‌شود، نمی‌توانیم اردوی تیم را تشکیل بدهیم. به‌هرحال تیم‌ها هزینه کرده‌اند و می‌خواهند بازیکنانشان را در اختیار داشته باشند. اینکه ما بخواهیم در هفته‌هایی که مسابقه نیست، اردو داشته باشیم،

به ضرر تیم‌ها تمام می‌شود. چاره‌ای نیست جز اینکه ما با باشگاه‌ها همکاری کنیم. فکر می‌کنم حدودا در یک ماه آینده، بعد از بازی‌های پلی‌آف تیم را تشکیل بدهیم. درست است که هنوز برگزار نشده اما همین مسابقات لیگ به ما کمک کرد تا بعد از مدت‌ها که همه‌چیز به‌خاطر کرونا تعطیل بود، بتوانیم به شناخت بهتری از بازیکنان و انتخاب ملی‌پوشان برسیم. خوشبختانه باید بگویم که لیگ پویایی داریم و برخی بچه‌ها در حال درخشش هستند. امیدوارم فدراسیون بسکتبال نهایت همکاری را با ما داشته باشد تا بتوانیم تعداد نفرات بیشتری را به اردوی تیم ملی دعوت کنیم».
تیم ملی بسکتبال سه‌نفره زنان سه سال پیش زمانی که وارد عرصه رقابت‌های بین‌المللی شد، جایگاه چهاردهم دنیا را از آن خود کرد؛ اما مدتی بعد با حضور در تورنمنت‌های دیگر، این جایگاه را ارتقا داد و ششم شد. همین اتفاق و صعود غیرمنتظره باعث شد این زنان زودتر از آن که فکرش را بکنند، در مسیر المپیک قرار بگیرند؛ آن‌هم در اولین دوره‌ای که کمیته بین‌المللی المپیک بسکتبال سه‌نفره را به جمع رشته‌های بزرگ‌ترین رویداد ورزشی دنیا اضافه کرده است.
بر اساس قوانین فدراسیون جهانی بسکتبال (فیبا)، هشت تیم جواز شرکت در المپیک ۲۰۲۰ توکیو را می‌گیرند که چهار تیم به‌طور مستقیم از طریق رده‌بندی جهانی سهمیه این بازی‌ها را به دست می‌آورند. اگر قدری شانس با ملی‌پوشان کشورمان یار بود و می‌توانستند تا رده چهارمی پیش بیایند، آنها نیز مسافر توکیو شده بودند. تکلیف چهار تیم باقی‌مانده قرار است از درون دو رقابت انتخابی اتریش و مجارستان مشخص شود. بر این اساس ۲۰ تیم می‌توانند در این دو مسابقه حاضر شوند که ایران نیز جزء آنهاست. اولین انتخابی مسابقه اتریش است که اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شود و شاگردان نیکا بیک لیک لی در گروه B باید به مصاف تیم‌های ژاپن، اوکراین، ترکمنستان و استرالیا بروند؛ تیم‌های صاحب‌نامی که به‌مراتب از تجربه و سابقه بیشتری نسبت به نماینده ایران برخوردار هستند. از این مسابقات سه تیم اول جواز صعود به توکیو را می‌گیرند.
نیکا دراین‌باره توضیح می‌دهد: «همان‌طورکه از نام هم‌گروه‌های ما پیداست، باید بگویم کار سختی داریم. همه این تیم‌ها مدعی هستند. تجربه بازی با استرالیا، ترکمنستان و ژاپن را داریم که تنها یک بار توانستیم ترکمنستان را شکست بدهیم. ما با یک اختلاف بسیار کم به مغولستان باختیم و شانس کسب سهمیه را از طریق رنکینگ از دست دادیم. همه اینها به‌خاطر کم‌تجربگی بچه‌های ما بود. اگر شرایط برایمان مهیا بود و مشکلات مالی نداشتیم و می‌توانستیم در تورنمنت‌های مختلف شرکت کنیم، قطعا شرایط بهتری داشتیم. ضمن اینکه نباید فراموش کنیم بسکتبال زنان ایران تازه در ابتدای راه است و سه سال بیشتر از حضور رسمی آن در میادین بین‌المللی نمی‌گذرد. بااین‌حال به‌دنبال این هستیم که از تمام ظرفیتی که داریم استفاده کنیم تا ان‌شاءالله به سهمیه المپیک برسیم. یکی از این ظرفیت‌ها استفاده از بازیکنان دوملیتی است. در این چند وقت اخیر چند بازیکن روس و اوکراینی به ایران آمده‌اند که شناسنامه و پاسپورت ایرانی دارند. آنها مسلمان شده‌اند و در اینجا ازدواج کرده‌اند. این نفرات درحال‌حاضر در رقابت لیگ بازی می‌کنند. اگر ما هم بتوانیم از این بازیکنان در ترکیب تیم ملی استفاده کنیم، شانسمان برای کسب سهمیه در مسابقات انتخابی بالا می‌رود. فیزیک این بسکتبالیست‌های روس و اوکراینی به درد ما می‌خورد. مهران شاهین‌طبع، سرمربی تیم ملی مردان هم الان دارد از ظرفیت بازیکنانی مثل آرون گرامی‌پور و مایک رستم‌پور استفاده می‌کند. اگر بتوانیم از بازیکنان دوملیتی در تیم ملی استفاده کنیم، برای اولین‌بار خواهد بود که در تیم ملی بسکتبال زنان چنین اتفاقی رخ می‌دهد».
دومین فرصت تیم ملی بسکتبال سه‌نفره بانوان برای کسب سهمیه شرکت در انتخابی مجارستان است که خرداد ۱۴۰۰ برگزار می‌شود. شرط المپیکی‌شدن در این مسابقات فقط تصاحب جایگاه نخست رقابت‌هاست.
بیک لیک لی ادامه می‌دهد: «فدراسیون جهانی بسکتبال مسابقات مجارستان را برای تیم‌هایی که تابه‌حال تجربه حضور در المپیک را نداشته‌اند، مهیا کرده است. خوشبختانه ایران هم جزء این تیم‌هاست و این شانس را دارد که اگر در اتریش نتوانست به سهمیه برسد، باز هم شانسش را امتحان کند. امیدوارم فدراسیون بسکتبال ترتیبی بدهد که ما بتوانیم در این فاصله باقی‌مانده در چند تورنمنت تدارکاتی شرکت کنیم، هرچند گرفتن ویزا برای کشور ما خیلی سخت است. اگر هم این اتفاق نیفتد، سعی می‌کنیم با استفاده از نیروهای داخلی مسابقات را به‌صورت چندجانبه برگزار کنیم. به‌هرحال با آمدن کرونا همه‌چیز به هم ریخت و ما زمان زیادی را از دست دادیم. البته که کرونا شرایط همه کشورها را تحت تأثیر قرار داده، باز جای شکرش باقی است که بسکتبال در کشور ما نخوابیده است و در همین شرایط هم توانستیم لیگ را برگزار کنیم. در همه‌جای دنیا هر کشوری که لیگ پویا و منظمی داشته باشد، تیم ملی خوبی هم دارد. خدا را شکر لیگ بسکتبال زنان هم همیشه جزء بهترین رقابت‌های باشگاه‌های تیمی در کشور بوده است».
از مجموع هشت دوره‌ای که ورزش زنان ایران در بازی‌های المپیک شرکت کرده، به جز یک دوره، تمام سهمیه‌هایی که المپین‌ها به دست آورده‌اند، در بخش رقابت‌های «انفرادی» بوده است. المپیک ۱۹۷۶ مونترال تنها دوره‌ای است که ایران توانست سهمیه بخش تیمی این بازی‌ها را به دست آورد. تیم ملی شمشیربازی اسلحه فلوره نماینده کشورمان در این بازی‌ها بود؛ تیمی که فاتح بازی‌های آسیایی ۱۹۷۴ تهران شده بود و مسئولان سازمان تربیت بدنی وقت را مجاب کرد تا آنها را به المپیک اعزام کنند. اگر تیم ملی بسکتبال سه‌نفره زنان سهمیه المپیک ۲۰۲۰ توکیو را به دست آورد، بی‌شک یکی از مهم‌ترین اتفاقات در ورزش زنان ایران رقم خورده است.

منبع: شرق

مطلب پیشنهادی

ریشه و داستان ضرب المثل «گربه تنبل را موش طبابت می‌کند»

سایت بدون – ضرب‌المثل «گربه تنبل را موش طبابت می‌کند» نمادی از وضعیت‌هایی است که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *