در این مطلب سراغ مقایسه پیتزای ایتالیایی و آمریکایی در نوع خمیر، ترکیبات، روش طعمدار کردن و چالش هضم بهتر هر کدام از آن ها رفتیم
سایت بدون – حتماً در منوی بسیاری از رستورانها با عنوان پیتزای ایتالیایی و آمریکایی مواجه شدید و بعید هم نیست غیر از نازکتر بودن پیتزای ایتالیایی، حس کنید تفاوت چندان محسوسی با هم ندارند. در این مطلب شاخصترین تفاوتهای این دو نوع پیتزا را با هم بررسی میکنیم.
کدام قدیمیتر است؟
از اولین سالهایی که پیتزا در کشور ما متداول شد در حقیقت با پیتزای آمریکایی مواجه بودیم. پیتزایی که خودش روزگاری با حضور مهاجران ایتالیایی در آمریکا محبوب و کم کم بنا به ذائقه مردم آمریکا تغییر کرده بود. هرچند ما هم تغییرات زیادی در آن دادیم. اما بهطور کلی برای ما که حجم غذا اهمیت زیادی داشت تا طعمدار بودنش، پیتزای آمریکایی انتخاب بهتری بود. اما چند وقتی است در خیلی از کافهها و رستورانها پیتزای ایتالیایی به روش سنتی سرو میشود و اتفاقاً با ذائقه نسلهای جدید جور درآمده است.
تفاوت در خمیر آمریکایی و ایتالیایی
اولین و مهمترین فرق بین این دو پیتزا در خمیرشان است. خمیر پیتزا ایتالیایی در روش سنتی داخل تنور یا روی آتش پخته میشود و به همین دلیل خمیرش بسیار نازک، ترد و برشته و حتی گاهی شبیه نانهای بربری قدیمی ما ست. در مقابل، خمیر پیتزای آمریکایی حجم بیشتری دارد و حالت خمیریتری دارد و اغلب با ضخامت زیاد توسط پنیر پوشیده می شود.
تفاوت در چاشنی و سس
پیتزای آمریکایی اغلب همراه با سس گوجه و سس کچاپ خورده میشود و استفاده از سس قرمز همراه با پیتزا یک انتخاب عادی است. اما ایتالیاییها سسهای دیگری را برای پیتزا ترجیح میدهند. ترکیب سبزیجات مختلف همراه با ادویهها و روغن زیتون، مثل سس پستو انتخاب اول ایتالیاییها برای سس پیتزاست. اگر در ایتالیا پیتزا سفارش بدهید به جای یک شیشه سس کچاپ، سسی تهیه شده از روغن زیتون، گوجه تازه و پوره شده، سیر و ریحان میآورند. به همین دلیل پیتزا ایتالیایی بیشتر طعم گیاهی و سبزیجات و روغن زیتون میدهد تا سس کچاپ و گوشت.
مواد پیتزا ایتالیایی
اگر عاشق پیتزاهایی هستید که مملو از گوشت و مرغ و سوسیس باشد احتمالا پیتزا ایتالیایی را نمیپسندید و بهتر است پیتزا آمریکایی سفارش بدهید. ایتالیاییها هیچ وقت از ترکیب گوشتهای مختلف روی پیتزا استفاده نمیکنند. در پیتزای آمریکایی میتوان ترکیبی از استیک، بیکن، سوسیس، ژامبون و مرغ را در یک پیتزا دید، اما همین موضوع فرق بین پیتزا ایتالیایی و آمریکایی را به خوبی نشان میدهد. پیتزا ایتالیایی بسیار ساده است و هر بار تنها از یک نوع گوشت آن هم به مقدار کم استفاده میشود. اگر با ذهنیتی که از پیتزای آمریکایی دارید یک پیتزای مارگاریتای ایتالیایی را که شامل یک خمیر نازک، کمی ریحان و گوجه است سفارش دهید شاید فکر کنید رستوران از شما کلاهبرداری کرده است. خلاصه در پیتزا ایتالیایی از مواد بسیار کمتری استفاده میشود و پنیر استفاده شده هم بسیار کمتر است. پیتزا ایتالیایی اصیل به این صورت آماده میشود: یک لایه نازک سس گوجه، تکههای بزرگ پنیر موزارلا، ریحان تازه، روغن زیتون و ادویه!
روش پخت و طعم
و اما آخرین فرق بین پیتزا ایتالیایی و آمریکایی در روش و شیوه پخت پیتزاست. همانطور که گفتیم پیتزا ایتالیایی در روش سنتی در تنور یا روی شعله آتش مستقیم پخته میشود. اما پیتزای آمریکایی معمولا در فرهای صنعتی آماده میشود. هرچند وقتی پای ذائقه در میان باشد نمیتوان یک قاعده کلی گذاشت اما در بیشتر مواقع پیتزای ایتالیایی بهخاطر ترکیبات، نوع پخت و… طعم واضحتری دارد؛ اما پیتزای آمریکایی حتی اگر خوشمزه باشد بهخاطر ترکیب مواد و سس است و نمیتوان بهطور مشخص گفت طعم گوشت و مرغ داخلش خوب بوده یا نه. ضمن اینکه هضم پیتزای ایتالیایی به خاطر خمیر نازکتر، پنیر پیتزای کمتر و شکل پخت خمیر بهمراتب راحتتر از پیتزای آمریکایی است.