سایت بدون -مدتی است برخی افراد با نام طب اسلامی و سنتی، مصرف روغنهای حیوانی را که از شحم گاو و دنبه گوسفند به دست میآید، تبلیغ کرده و افراد را از مصرف روغنهای گیاهی صنعتی برحذر داشته و معتقدند روغنهای حیوانی طبیعی بوده و باعث کنترل چربی خون و حتی آب شدن چربیهای زیر شکم و رشد عضلات بدن و تناسب اندام میشود! توضیح اینکه روغنهای گیاهی مایع که در کارخانجات و به طور صنعتی تولید میشوند از دانهها و مغزهای روغنی گیاهان استخراج میشوند و طبیعی هستند و اگر در حین استخراج روغن از مواد شیمیایی استفاده شود در انتهای فرآوری، این مواد به طور کامل از روغنها جدا شده و جای هیچگونه نگرانی نیست. در مورد روغنهای گیاهی جامد نیز همانطور که از پیش توصیه شده باید مصرف آنها به حداقل برسد اما این موضوع نمیتواند دلیل موجهی بر جایگزین کردن روغنهای حیوانی باشد.
روغن حیوانی انواع مختلفی دارد. روغنی که از ذوب کردن چربی اطراف اعضای گاو بدست میآید روغن پیه یا به عربی روغن شحم گاو نام دارد. روغنی که از ذوب کردن دم گوسفند تهیه میشود روغن دنبه و روغنی که از دوغ زده شده به دست میآید کره نام دارد. روغنهای حیوانی در مقایسه با روغنهای گیاهی هضم و جذب سختتری داشته و فضولات بیشتری در بدن تولید میکنند و برای افرادی که تحرک و سوخت و ساز خوب و فعالیت سنگین ندارند و مزاج ناسازگار و دستگاه گوارش ضعیف دارند مناسب نیست. مصرف مستمر این روغن ها میتواند سبب بروز بیماریهای قلبی – عروقی، کبد چرب، چربی خون بالا و چاقی شود. این افراد باید از روغنهای مایع گیاهی کارخانهای استفاده کنند؛ البته مصرف گهگاه روغنهای حیوانی بدون اشکال است. به توصیه متخصصان طب سنتی افرادی که فعالیت بدنی سنگین دارند همچون ورزشکاران، دامداران، کشاورزان و کارگران میتوانند از روغنهای حیوانی بخصوص روغن گاو که در برخی منابع طب سنتی خواص بیشتری دارد استفاده
کنند.
روغن شحم گاو و دنبه گوسفند باید در دمای یخچال نگهداری شوند و برای سرخ کردن عمیق و طولانیمدت مناسب نیستند.
فاخره بهبهانی