جدال بر سر فیبرها/ چه کربو هیدرات هایی را بخوریم بهتر است؟

سایت بدون -کربوهیدرات‌ها ازجمله ترکیب‌های غذایی مورد بحث در میان متخصصان تغذیه هستند که در مورد ویژگی و مفید بودن آنها برای سلامتی اختلاف‌نظراتی وجود دارد. کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتیین‌ها سه گروه غذایی هستند که عناصر اصلی در هر نوع رژیم غذایی را تشکیل می‌دهند. کربوهیدرات‌ها هم به نوبه خود انواع مختلفی دارند و ضروری است برای دنبال کردن یک رژیم غذایی مناسب آگاهی کافی نسبت به تفاوت بین آنها وجود داشته باشد.
فیبر، نشاسته و قند، کربوهیدرات‌ به شمار می‌روند و این گروه غذایی به دو دسته کربوهیدرات‌های ساده و پیچیده تقسیم می‌شوند.
مونوساکاریدها، دی‌ساکاریدها و پلی‌ساکاریدها سه گروه اصلی کربوهیدرات‌ها هستند.
خوراکی‌های حاوی کربوهیدرات‌های پیچیده نسبت به مواد غذایی حاوی کربوهیدرات‌های ساده مغذی‌تر هستند.
خوراکی‌های سبوس‌دار و سبزیجات نمونه‌هایی از کربوهیدرات‌های پیچیده هستند. شربت ذرت و کلوچه از خوراکی‌های حاوی کربوهیدرات ساده به حساب می‌آیند.
بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند رژیم‌های غذایی با میزان کربوهیدرات پایین را دنبال کرده یا کربوهیدرات‌ها را به‌طور کامل از برنامه غذایی حذف کنند. هرچند تا زمانی که پزشک به دلایل خاصی رژیم غذایی فاقد کربوهیدرات را به فرد توصیه نکرده، حذف کامل آن ایده خوبی نیست و می‌تواند برای سلامتی مضر باشد.
کارشناسان سلامت به افراد توصیه می‌کنند کربوهیدرات‌های ساده را با گزینه‌های دیگر جایگزین کنند. مثلا جایگزینی آبمیوه صنعتی با آبمیوه طبیعی یا جایگزینی نان سفید با نان‌های سبوس‌دار.
در رژیم غذایی متوازن باید کربوهیدرات‌های طبیعی، پیچیده و غیرفرآوری گنجانده شود که این نوع برنامه غذایی سرشار از مواد مغذی همچون سبزیجات، خشکبار، حبوبات و خوراکی‌های سبوس‌دار است.

مطلب پیشنهادی

حتما باید دید/ درباره الی؛ پایان تلخ یا تلخی بی پایان

سایت بدون – فیلم «درباره الی» (۲۰۰۹)، به کارگردانی و نویسندگی اصغر فرهادی، یکی از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *