ریشه و داستان ضرب المثل «از این گوش می‌گیرد، از آن گوش در می‌کند»

سایت بدون – ضرب‌المثل «از این گوش می‌گیرد، از آن گوش در می‌کند» به معنای بی‌توجهی یا نادیده گرفتن سخنان یا نصایحی است که به فرد گفته می‌شود. وقتی کسی این ضرب‌المثل را به کار می‌برد، منظورش این است که فرد مورد نظر به چیزی که به او گفته شده، اصلاً توجه نمی‌کند و همان‌طور که مطلب را از یک گوش شنیده، بلافاصله از گوش دیگرش خارج می‌کند؛ یعنی هیچ تأثیری بر او ندارد.

ریشه و مفهوم

این ضرب‌المثل به رفتار افرادی اشاره دارد که با وجود گوش دادن به سخنان، نصیحت‌ها، یا دستورات، آن‌ها را جدی نمی‌گیرند و به راحتی فراموش می‌کنند. این رفتار به نوعی نماد بی‌تفاوتی، بی‌مسئولیتی یا نپذیرفتن تأثیر حرف‌های دیگران است.

کاربرد

این ضرب‌المثل معمولاً زمانی به کار می‌رود که فردی مکرراً مورد نصیحت یا هشدار قرار می‌گیرد، اما به هیچ‌یک از آن‌ها عمل نمی‌کند. برای مثال، ممکن است به کسی بارها درباره عواقب بد یک عمل هشدار داده شود، اما او بدون توجه به این هشدارها، همچنان آن کار را انجام دهد.

مثال:

  • مادر: چند بار بهت گفتم درس‌هات رو بخون، ولی انگار از این گوش می‌گیری و از اون گوش در می‌کنی.
  • دوست: واقعاً تو هیچ وقت حرف‌هامو جدی نمی‌گیری. از این گوش می‌گیری، از اون گوش در می‌کنی!

نتیجه‌گیری

این ضرب‌المثل به نوعی هشداردهنده است؛ زیرا یادآوری می‌کند که بی‌توجهی به حرف‌های دیگران، به‌ویژه نصیحت‌ها و توصیه‌های مهم، می‌تواند عواقب ناخوشایندی داشته باشد.

ضرب المثل های بیشتر را می توانید در لینک زیر پیدا کنید

مجموعه ای بی نظیر از ضرب المثل‌های فارسی همراه با داستان و کاربرد

مطلب پیشنهادی

یک عامل تازه برای سکته قلبی کشف شد/ چربی پنهان در عضلات

سایت بدون – بر اساس یک مطالعه جدید، وجود چربی پنهان در عضلات — مشابه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *