سایت بدون – «سحرجعفری جوزانی»، بازیگر کشورمان دچار فلج صورت شده و مجبور است هنگام حرف زدن فک خود را بگیرد. آن طور که از کلیپی که او در فضای مجازی منتشر کرده بر می آید، دندانهای عقل وی نهفته است به همین دلیل به دندان پزشک مراجعه می کند و او تشخیص اسپاسم شدید را میدهد که هیچ ارتباطی به دندان عقل ندارد و بایدفوری بوتاکس داخل فک را انجام دهد. پزشک به داخل فک و دندانهای جلویی و فک پایین هم بوتاکس تزریق میکند و با این ادله که گردن وی هم مدتی دیگر درد خواهد کرد، به دنبال تزریق به گردن وی است، اما خانم جوزانی اجازه این کار را نمی دهد ولی دو روز پس از تزریق، صورتش کج می شود و حالت افتادگی پیدا میکند به طوری که وقتی دست خود را از زیر فک برمی دارد، فک می افتد. با تماس و پیگیری از پزشک به او پیشنهاد می شود که سمت دیگر فک هم باید تزریق صورت بگیرد! و متاسفانه مشکل او هنوز پابرجاست .برای اطلاع بیشتر شما خوانندگان با تزریق بوتاکس برای کاهش اسپاسم ادامه مطلب را در این زمینه مطالعه کنید:
علت اسپاسم صورت (همی فاسیال)
اسپاسم صورت نوعی اختلال حرکتی است که در اثر فشرده شدن یا تحریک اعصاب صورت رخ میدهد. این اختلال با انقباضات سریع و غیرعادی در یک طرف صورت همراه است. ماهیچههای صورت توسط اعصاب صورت کنترل میشود. در هر طرف صورت یک عصب وجود دارد. این عصب از عمق مغز شروع میشود و پس از گذر از ساختار بسیار پیچیده مغز به صورت شما میرسد. اعصاب صورت سیگنالهایی را از مغز حمل میکند که باعث منقبض شدن یا استراحت ماهیچههای صورت میشود.برای مثال با کمک این اعصاب، میتوانید چشمک بزنید، بینی خود را منقبض یا لبهای خود را جمع کنید.
اگر چیزی در هنگام فعالیت این اعصاب روی آنها فشار وارد کند، انتقال سیگنالها به صورت شما تحت تأثیر قرار می گیرد. این تأثیر میتواند به صورت انقباض و گرفتگی غیر ارادی ماهیچهها و در نتیجه اسپاسم صورت بروز یابد.
همه انقباضها اسپاسم نیست
انقباض موقت ماهیچههای صورت به عنوان اسپاسم صورت شناخته نمیشود. به عنوان مثال تیک و جمع شدن صورت و اسپاسم دور چشم (بلفارواسپاسم)، شرایط متفاوتی هستند. در این شرایط، معمولاً هر دو طرف صورت درگیر میشود در صورتی که در اسپاسم صورت، اغلب انقباض در یک طرف صورت اتفاق میافتد.
درمان اسپاسم
هرچند هم اکنون هیچ درمان تضمین شدهای وجود ندارد اما روشهای درمانی مختلفی برای رفع اسپاسم نیمه صورت وجود دارد:
دارو درمانی اسپاسم صورت
تزریق بوتاکس به صورت
عوارض موقت تزریق بوتاکس
سم بوتولینوم توسط یک باکتری به نام باکتریوم کلستریدیوم بوتولینوم ساخته میشود. این ماده با سموم غذایی که بوتولیسم نام دارد، مرتبط است. هر چند، هنگامی که این سم در دوز کنترلشده مصرف شود، برای آرام کردن ماهیچهها مؤثر است و ضرری ندارد. این سم به ماهیچههای صورت تزریق میشود و سیگنالهای عصبی را مسدود میکند.عوارض تزریق بوتاکس صورت عموماً موقت است. افتادگی پلک بعد از تزریق بوتاکس و دو بینی از جمله عوارض آن است. این عوارض معمولاً بعد از یک تا دو هفته از بین میرود.
برچسببدون سایت بدون سحر جعفری جوزانی
مطلب پیشنهادی
حتما باید خواند/ کمدی انسانی؛ پروژه جاه طلبانه آقای بالزاک
“کمدی انسانی” (La Comédie Humaine) مجموعهای عظیم از رمانها و داستانهای کوتاه است که توسط …