پرونده سرقت ١٣٠‌هزار دلاری روی میز بازپرس

متهم: «من از رئیس آن کارمند ١۵٠‌هزار دلار طلب داشتم، اما چون مدرکی نداشتم، پول من را نمی‌داد. به همین دلیل هم این نقشه را کشیدم.»

سایت بدون – سه مرد مأمورنمایی که ١٣٠‌هزار دلار را به سرقت برده بودند، دستگیر شدند. دلارهای به سرقت‌رفته متعلق به یکی از تُجار معروف پایتخت است که در زمینه‌های مختلف اقتصادی فعالیت دارد. سارقان با تعقیب یکی از کارمندان او و با تهدید اسلحه دست به این اقدام زدند. این سه مرد جوان در اظهارات‌شان مدعی هستند به دلیل اختلاف حسابی که با این تاجر معروف داشتند، تصمیم به این کار گرفتند. با وجود این، برای هر سه متهم از سوی بازپرس قرار بازداشت صادر شده است. مأموران اداره یکم آگاهی تهران که مسئولیت رسیدگی به این پرونده را برعهده دارند، مشغول تحقیقات بیشتر درخصوص این حادثه هستند.
این پرونده حدود یک‌ماه پیش با مراجعه مرد جوانی به یکی از کلانتری‌های شرق تهران کلید خورد. این مرد که در یک شرکت معتبر سرمایه‌گذاری کار می‌کرد، در اظهاراتش به مأموران پلیس گفت: «من برای تحویل‌گرفتن دلارها سرِ قرار رفتم. یک موتورسوار بسته دلارها را به من تحویل داد. ١٣٠‌هزار دلار بود. او کرایه‌اش را گرفت و من هم پیاده به طرف ماشینم رفتم. هنوز چند قدمی برنداشته بودم که یک ماشین جلوی پایم توقف کرد و یک مرد بلندبالای مشکی‌پوش از آن پیاده شد و به سمت من آمد.» آن مرد سیاهپوش، خودش را مأمور پلیس مبارزه با قاچاق ارز معرفی کرد و در یک چشم به هم‌زدن مردِ کارمند را همراه دلارهایش سوار یک سمند سفیدرنگ کرد. کارمند از همه جا بی‌خبر هم ابتدا به تصور اینکه قرار است به اداره پلیس برود، چندان نگران نبود؛ اما همین که خواست با موبایل همکاران شرکت را از این ماجرا باخبر کند، با برخورد خشن سرنشینان سمند مواجه شد: «آنها با صدای بلند داد می‌زدند که نباید با کسی تماس بگیرم، تلفنم را به زور گرفتند و تهدید کردند. من ابتدا مقاومت کردم و دلارها را به آنها ندادم اما یکی از آنها اسلحه‌اش را به طرفم گرفت و من هم از ترس جانم بسته دلارها را به آنها دادم. در همه این مدت، یک جوان موتورسوار هم آنها را اسکورت می‌کرد.» همه این اتفاقات در کمتر از یک‌ساعت رخ داد. سارقان، کارمند بخت‌برگشته را در یکی از خیابان‌های خلوت نزدیک محل ربودنش از ماشین پیاده کردند و به سرعت از آنجا دور شدند. او هم که حسابی ترسیده بود، وقتی به خودش آمد، تلفنی موضوع را به همکارانش اطلاع داد و بعد هم به کلانتری رفت و ماجرا را برای پلیس تعریف کرد.
پرونده با موضوع آدم‌ربایی و سرقت در دادسرای جنایی تهران به جریان افتاد، سپس به دستور قضائی کارآگاهان اداره یکم آگاهی مأمور رسیدگی و تحقیقات در این پرونده شدند. پلیس در گام نخست به محل آدم‌ربایی رفت و در همان تحقیقات میدانی پلاک ماشین سارقان توسط دوربین‌های مداربسته شناسایی شد. چند روز بعد هم صاحب خودرو در خانه‌اش به بازداشت پلیس درآمد. مرد جوانی که مالک خودرو بود، خیلی زود به جرمش اعتراف کرد و در اظهاراتش به مأموران گفت که این آدم‌ربایی و سرقت را به دستور یکی از بچه‌محل‌هایش انجام داده است: «ما سه‌نفر بودیم که این سرقت را انجام دادیم. قرار بود علی به ما پول بدهد. من راننده بودم و علی هم دلارها را از آن مرد گرفت. بابک هم با موتور از پشت مراقب ما بود.» بلافاصله دستگیری علی و رضا در دستور کار مأموران قرار گرفت و درنهایت یکشنبه‌شب این دونفر هم بازداشت شدند. این مردان جوان هم مانند همدست‌شان در همام مراحل نخست بازجویی، به جرم‌شان اقرار کردند. علی که طراحی نقشه این آدم‌ربایی را انجام داده، درباره انگیزه‌اش به مأموران گفت: «من از رئیس آن کارمند ١۵٠‌هزار دلار طلب داشتم، اما چون مدرکی نداشتم، پول من را نمی‌داد. به همین دلیل هم این نقشه را کشیدم.» آن‌طور که علی در اظهاراتش ادعا می‌کند، از چند هفته قبل از سرقت و آدم‌ربایی برای زنده‌کردن طلب ۵/٣‌میلیارد تومانی‌اش، مرد تاجر و کارمندانش را زیرنظر داشته و هنگامی که از قصد او برای خرید دلارها مطلع می‌شود، موضوع را با دونفر از دوستانش درمیان می‌گذرد و آنها هم در ازای وعده دریافت رقم قابل توجهی قبول می‌کنند که در این سرقت او را همراهی کنند. رضا جوان‌ترین متهم این پرونده که ظاهرا قرار بوده برای این کار ١٠٠‌میلیون تومان دریافت کند، در اظهاراتش مدعی است که آنها هیچ اسلحه‌ای نداشته‌اند و فقط با تهدید کلامی موفق به سرقت دلارها شده‌اند.   
بازپرس کشیک جنایی تهران برای متهمان این پرونده قرار بازداشت صادر کرد و همزمان به مأموران آگاهی دستور داد تا تحقیقات درخصوص این پرونده را ادامه دهند.

مطلب پیشنهادی

برای خواندن شکسپیر از کجا باید شروع کنیم و چگونه جلو برویم؟

سایت بدون – مطالعه آثار ویلیام شکسپیر، نویسنده‌ای که بی‌تردید از بزرگ‌ترین چهره‌های ادبیات انگلیسی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *