ویتامین B1 فواید زیادی برای اعصاب ، عضلات و به ویژه قلب ما دارد ؛ در این مطلب با منابع این ویتامین آشنا می شویم
یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی میتواند در ایمن نگه داشتن شما از بسیاری از انواع بیماریهای جدی مفید باشد. به همین دلیل است که متخصصان سلامت توصیه میکنند روزانه سبزیجات برگ سبز، سبزیها و میوههای فصلی مصرف کنید. به طور کلی، وقتی صحبت از تغذیه میشود، اغلب نیازهای بدن به پروتئین به همراه ویتامین C و D بسیار مورد بحث قرار میگیرد اما آیا می دانید که ویتامین B نیز به اندازه این مواد مغذی برای بدن ما مهم است؟ ویتامینB1 نقش مهمی در حفظ سلامت اعصاب، عضلات و قلب دارد. ویتامین B1 که همچنین به عنوان «تیامین» شناخته میشود، برای متابولیسم گلوکز در بدن ما و تسهیل عملکرد عصبی و عضلانی ضروری است. کمبود آن در بدن میتواند بسیاری از مشکلات سلامتی جدی مانند از دست دادن حافظه را افزایش دهد.عوارض کمبود ویتامین B1
ویتامین B1 یا تیامین یک ویتامین محلول در آب است که به بدن کمک میکند از کربوهیدراتها به عنوان انرژی استفاده کند. کمبود آن معمولا باعث ابتلا به بیماری «بری بری» میشود، وضعیتی که خطر اختلالات مربوط به اعصاب محیطی را افزایش میدهد. علاوه بر این، به دلیل کمبود آن میتوان با کاهش وزن و بی اشتهایی نیز مواجه شد. در موارد شدید، گیجی و مشکلات حافظه کوتاه مدت نیز ممکن است رخ دهد (علایم بریبری شامل کاهش وزن، اختلال در ادراک حواس، اختلالات هیجانی، ضعف و درد در اعضای بدن و نامنظمی ضربآهنگ قلب است. درمان بریبری از طریق مصرف «تیامین» به صورت قرص یا با تزریق صورت میگیرد. علایم بهبودی بیمار از ساعاتی پس از شروع درمان ظاهر میشود). در این مطلب به چند غذای غنی از ویتامین B1 اشاره میکنیم که باید در رژیم غذایی روزانه گنجانده شوند.
تخمه آفتابگردان| تخمه آفتابگردان حاوی مقدار کافی ویتامین B1 است. تنها از ۱۰۰ گرم تخمه آفتابگردان، می توان ۰٫۱۰۶میلی گرم ویتامین B1 دریافت کرد. تخمه آفتابگردان همچنین حاوی بسیاری از مواد مغذی ضروری دیگر از جمله ویتامینهای B2، B3، B6، C، E و K است. این ویتامینها برای کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماریهای جدی مفید هستند. نیازهای ویتامین B1 را می توان با گنجاندن تخمه آفتابگردان در رژیم غذایی تامین کرد.
نخود سبز| فقط ۱۰۰ گرم نخود سبز حاوی ۰٫۲۸۲میلی گرم ویتامین B1 است. علاوه بر این، نخود سبز مواد معدنی ضروری کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و سلنیوم را تامین میکند. گفته میشود تنها با گنجاندن نخود سبز در رژیم غذایی میتوان بر کمبود «تیامین» (ویتامین B1) غلبه کرد.
غذاهای غنی از ویتامین B1 | به گزارش «همشهری»، نه فقط این دو، بلکه «تیامین» به طور طبیعی در گوشت، ماهی و غلات کامل یافت میشود. برای این کار میتوانید ماهی، لوبیا، حبوبات و کشک را نیز در رژیم غذایی خود قرار دهید. مصرف روزانه توصیه شده ویتامینB1 برای بزرگ سالان ۱۹ سال و بالاتر ۱٫۲میلی گرم و برای زنان ۱٫۱ میلی گرم است. نیاز به «تیامین» در دوران بارداری و شیردهی به ۱٫۴میلی گرم افزایش مییابد.