چگونه توانایی‌های ذهنی‌مان را در دوران سالمندی حفظ کنیم؟/۹ نکته درباره آلزایمر

http://getmedurgentcare.com/wp-content/uploads/2016/11/alzehimer.jpg

سایت بدون -چندی پیش خبری منتشر شده بود در مورد افزایش میزان ابتلا به آلزایمر در جامعه کنونی! برای بسیای از افراد که گمان می‌کنند آلزایمر بیماری افراد کم‌سواد است شاید این سوال پیش بیاید که چرا با افزایش میزان تحصیلات و فعالیت‌های فکری همچنان میزان ابتلا به این نوع از زوال عقل در حال افزایش است؟ با اینکه آلزایمر بیماری افراد کم‌سواد نیست اما در افرادی که سطح تحصیلات پایین‌تری دارند، بیشتر دیده می‌شود. شاید آنچه بیش از سطح تحصیلات در بروز این بیماری نقش دارد سن افراد است. با هر ۵ سالی که به طول عمر افراد اضافه می‌شود احتمال ابتلا به آلزایمر ۲ برابر می‌شود. از عوامل خطری که در کنار سن می‌توانند در بروز آلزایمر موثر باشند، سطح سواد پایین، کیفیت پایین زندگی، تغذیه نامناسب، فشار خون بالا و کنترل‌نشده، سیگار و الکل و… است که روی بافت مغز اثر گذاشته و می‌توانند عامل زوال عقل باشند… و اما چند نکته مهم دیگر درباره آلزایمر:۱) ژنتیک برخلاف تصور عام در بروز این بیماری دخالت ندارد. اگر فردی در سنین بالا دچار آلزایمر شد، نباید خانواده آن فرد نگران ارثی بودن این مساله شوند. در افراد بالای ۶۵ سال، شیوع این بیماری به‌طور کلی بالاست.

۲) آلزایمر مرحله‌بندی دارد. در آلزایمر تخریب قشر مغز دربخش حافظه چندین سال طول می‌کشد اما در سایر بیماری‌های فراموشی ممکن است این روند شدیدتر و سرعت آن سریع‌تر باشد.

۳) منظور از دیگر بیماری‌هایی که غیر از آلزایمر می‌تواند باعث اختلالات حافظه شود؛ کم‌کاری تیرویید، اختلالات ویتامینی و… است که اگر زود تشخیص داده شوند قابل درمانند. لازم است حتما به متخصص مراجعه شود تا آزمایش‌های لازم را تجویز کند زیرا درمان این نوع بیماری‌ها با هم متفاوت است.

۴) برای آلزایمردرمان قطعی نداریم اما به کمک داروها می‌توان روند بیماری را کند کرد.

۵) برخی کارها هست که حتی در بیماران باعث کند شدن روند بیماری می‌شود؛ از جمله: تمرینات حافظه مثل مطالعه و بازی‌های ذهنی مثل جدول حل کردن و حضور در جامعه و حفظ ارتباطات اجتماعی.

۶) افرادی که مشکلات شنوایی یا بینایی دارند بهتر است حتما از سمعک و عینک استفاده کنند زیرا عدم تحریک شنوایی و بینایی خود سبب انزواطلبی فرد و کند شدن فعالیت‌های مغزی می‌شود.

۷) افراد بازنشسته حتما باید مطالعه فراوانی داشته باشند. صفحات اجتماعی و استفاده از اینترنت و حل جدول و پیگیری اخبار و سریال‌ها در پیشگیری از آلزایمر بسیار کمک‌کننده است.

۸) عدم مصرف مواد غذایی چرب و نمک، ورزش، ترک سیگار، کنترل بیماری قند و فشار خون شما را از آلزایمر دور می‌کند.

۹) ممکن است آلزایمر با بیماری دیگری در سالمندی اشتباه گرفته شود؛ افسردگی در سنین بالا شایع است و علائمی مشابه فراموشی دارند. البته در افراد مبتلا به آلزایمر این خود فرد نیست که متوجه بیماری‌اش می‌شود بلکه اطرافیان به‌دلیل علائمی که بروز می‌کند متوجه مشکل می‌شوند اما در افراد مبتلا به افسردگی خود فرد به‌دلیل اختلالات حافظه به پزشک مراجعه می‌کند و اطرافیان برعکس متوجه بیماری نیستند.

مطلب پیشنهادی

حتما باید دید/ بابل؛لایه های زیرین ارتباطات انسانی

سایت بدون – فیلم بابل (Babel) محصول سال ۲۰۰۶، به کارگردانی الخاندرو گونزالس اینیاریتو، یکی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *