چگونه یک پدر و مادر ایده آل باشیم / هنر فرزند پروری

سایت بدون -۱٫ خودتان الگوی حرف‌ها و نصیحت‌هایتان باشید
     یادتان باشد «برای پیدا کردن اعتماد هرگز دیر نیست.» منابع پشتیبانی را قبل از اینکه به آنها نیازمند شوید، پیدا کنید. «آمادگی قبلی در مواجهه با مسائل یکی از مهارت‌های شناخته‌نشده افراد مطمئن به نفس است.» به طور منظم با والدین سایر نوجوان‌ها ملاقات داشته باشید. دانش یا هنر جدیدی بیاموزید. رنجش‌های هیجانی خود را نادیده نگیرید. وقتی را برای ادامه فعالیتی که در آن مهارت دارید، اختصاص دهید. به کلاس افزایش اعتماد به‌نفس بروید. سعی کنید سطح آگاهی خود را در مورد رشد و حتی فرهنگ نوجوانان بالا ببرید. هر چه بیشتر با والدین نوجوانان در تماس باشید بهتر می‌توانید نوجوان خود را ارزیابی کنید.


۲٫ سه‌ بار گوش دهید، یک بار صحبت کنید
     «اگر فقط می‌توانستم یک پیشنهاد برای بهبود بخشیدن به رابطه و حل مسائل خانوادگی ارائه دهم، آن پیشنهاد این بود که سعی کنیم شنونده خوب‌تری باشیم… شنونده خوب بودن، یک هنر است اگر چه به هیچ‌وجه کار غامض و پیچیده‌ای نیست.» (ریچارد کارلسون)
با دقت و توجه گوش کردن، روش موثر برای نشان دادن احترام شما نسبت به نوجوان و تغذیه اصلی عزت‌نفس اوست. چند دقیقه اول صحبت، سعی کنید خود را کنترل کنید و میان صحبت او ندوید، حتی با حرکت دست و صورت. سعی کنید خود را با حرکات بدن او هماهنگ کنید. به راحتی سکوت کنید. برای اینکه نوجوان را به موضوع برگردانید به عبارات یا کلماتی اشاره کنید که آنها معمولا به کار می‌برند. آنچه تصور می‌کنید آنها گفته‌اند، خلاصه کنید. از استعاره یا مثالی استفاده کنید تا نشان دهید پیام آنها را کاملا درک کرده‌اید. از سوال‌های کوتاه و مختصر استفاده کنید تا به موضوع صحبت خاتمه دهید.


۳٫ اول اندیشه، وانگهی گفتار
     اگر دچار هیجان و اضطراب هستید اوقاتی را با خود خلوت کنید و بدانید الان زمان مناسب گفت‌وگو نیست. حرف خود را مختصر و ساده بیان کنید. یک فهرست سیاه از عباراتی که نباید گفته شود تهیه کنید و از گفتن آنها بپرهیزید. از ذکر برچسب‌هایی که به «سن» برمی‌گردد، خودداری کنید. مراقب پاسخ‌های تند و تیز خود در مقابل اصطلاحات اغراق‌آمیز بچه‌هایتان باشید. حرف خود را قطع کنید، پوزش بخواهید و حرف‌های کلیشه‌ای را که زده‌اید، تصحیح کنید.


۴٫ با هم و به تناوب قانون‌هایتان را مرور کنید
     «انعطاف‌پذیر کردن تدریجی قوانین خانه، به نوجوان شما، هم آزادی و هم حداقل‌های مجاز را می‌دهد. پس هدف، رها کردن قفس ‌بازی بچه نیست، بلکه به تدریج بزرگ کردن آن است». (استیوچاک)


     ارزش‌های خود را روشن کنید. به طور غیرمستقیم عمل نکنید. قبلا بازبینی کنید که هر دو شما می‌دانید جرم شکستن قانون یعنی چه؟ آن زمانی را که هر دو روحیه خوب و آرامی دارید، برای بازبینی‌ها انتخاب کنید. گهگاه تمایل خود را به شکستن مقررات نشان دهید.


۵٫ در برخوردهایتان دنبال راه‌حل باشید
     «تعارض اگر چه دردناک است ولی می‌تواند باعث یادگیری و رشد شود. گاهی از شکست در برقراری ارتباط، راه پیشرفتی باز می‌شود.» (شیدامان‌وار)
قبل از شروع بحث در مورد موضعی که تصمیم دارید بگیرید، خوب فکر و تاکید کنید منظور از گفت‌وگو، دستیابی به راه‌حل است. آرامش خود را حفظ کنید و زمانی که شروع به بحث می‌کنید؛ طرز برخورد شما نباید تهدیدکننده باشد. خواسته‌تان را روشن بیان کنید. سعی کنید نیازهای آنها را حدس بزنید. مطمئن باشید اگر جایی خطا کنید آنها به شما گوشزد خواهند کرد. بادقت به حرف‌های آنها گوش دهید. آرمان خود را بازگو کنید. مجددا گوش کنید. موقعیت و احساسات آنها را قبول و به آن اعتراف کنید. سعی کنید وجوه مشترکی را پیدا کنید. حد وسطی را پیشنهاد کنید. وقتی توافقی صورت می‌گیرد: با جمله ستایش‌آمیزی به موضوع خاتمه دهید، حتی اگر پس از بحث و گفت‌وگوی شکنجه‌آور و با سختی و عدم تمایل به توافق رسیده باشید. زمانی که تعارض هنوز حل نشده، ادامه مکالمه را با جملات مثبت به پایان ببرید. به آنها وقت فکر کردن دهید.

مطلب پیشنهادی

حتما باید دید/ هامون؛ عاقل ترانه ترین دیوانگی

سایت بدون – فیلم هامون، ساخته‌ی داریوش مهرجویی و محصول سال ۱۳۶۸، یکی از تأثیرگذارترین …

یک دیدگاه

  1. اینچیزا یک ملیاردیم نحوه رفتار والدین با بچه ها نمیشه اوصولا یه کتاب درست حسابی نه ایرانی و نه خارجی نداریم حالادلیلش چیه نمیدونم شاید نمیشه برای همه یه نسخه پیچید و هرکی باید راه و روش خودش رو اجرا کنه .. شایدم میشه و هنوز تمدن ما نتونسته این روشها رو فرموله کنه .. ولی کلا این حرفا کلی گوییه و اصلا کافی نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *