یک باشگاه ورزشی مختلط در حوالی خیابان فرشته تهران پس از دریافت گزارش مردمی به دستور مرجع قضایی توسط پلیس امنیت اخلاقی تهران پلمب و متصدیان آن بازداشت شدند
گروه جامعه: دیروز خبری منتشر شد که در نوع خود عجیب بود. پلمب یک باشگاه ورزشی در خیابان فرشتهی تهران. البته پلمب یک باشگاه شاید به خودی خود در نگاه اول چندان هم عجیب نباشد، اما این اتفاق وقتی جنجالی شد که مشخص شد این باشگاه به دلیل مختلط بودن به دستور مراجع قضایی و توسط پلیس امنیت اخلاقی تهران پلمب شده است. ظهر دیروز دادسرای ارشاد تهران در اینباره اعلام کرد: «باشگاه ورزشی مختلط در حوالی خیابان فرشته تهران پس از دریافت گزارش مردمی در بستر سامانه دادسرای جرائم امنیت اخلاقی تهران (ارشاد) و درخواست پیگیری ویژه به دستور مرجع قضایی توسط پلیس امنیت اخلاقی تهران پلمب و متصدیان آن بازداشت شدند». بلافاصله هم عکسها و تصاویر این باشگاه منتشر شد. از عکسها و فیلمهای منتشرشده، معلوم شد که در این باشگاه، علاوهبر تدریس خصوصی و نیمهخصوصی رشتههای ورزشی همچون کیکبوکسینگ، جوجیتسو و تیاریکس، خدمات دیگری هم ارائه میشود؛ کارهایی مانند تزریق ژل و بوتاکس، البته به صورت غیرقانونی.
نحوهی آشنایی؟ اینستاگرام
این باشگاه، در واقع یک منزل مسکونی بود و مسئولان باشگاه تمرینهای اعضایشان را در شبکههای اجتماعی و به خصوص اینستاگرام به اشتراک میگذاشتند. البته که این پستها کامنتهای تعجبآوری هم به همراه داشت؛ «زن و مرد مختلطه؟»، «اینجا ایرانه؟»، «چقدر عجیب، چطوری ممکنه زنا و مردا تو این مملکت توی یه باشگاه و همزمان با هم ورزش کنن؟»
به هرحال انتشار ویدئوهای تمرین در شبکههای اجتماعی منجر به این میشد که خیلیها با این باشگاه آشنا شده و برای فعالیت در آن ثبت نام کنند. نحوهی آشنایی و خیلی از سوال و جوابها هم در چت اینستاگرام بود. با توجه به مختلط بودن باشگاه، خیلیها برایشان سوال بود که چه لباسی برای تمرین انتخاب کنند و تا چه اندازه لباس تمرینیشان باید پوشیده باشد! که البته جواب این بود: «فرقی نمیکنه، هر طور خودتون راحتید».
اعترافات
در روزهای گذشته، ماجرای پخش اعترافات تلویزیونی متهمان بسیار پربحث شده است. اما در کلیپی که دیروز دادسرای ارشاد منتشر کرد، چند اعتراف وجود داشت.
باشگاه که پلمب شد، بعضی از مسئولان و اعضای باشگاه هم بازداشت شدند و بلافاصله فیلم اعترافات آنها منتشر شد. چند نفر از آنها با چهرهی شطرنجی در مقابل دوربین نشستند و گفتند که نحوهی آشناییشان با این باشگاه، از طریق اینستاگرام بوده است.
در میان معترفان دختر جوانی بود که از مسئولان باشگاه بود: «من اینجا شریکم، تازه تصمیم گرفتیم این باشگاه رو راهاندازی کنیم». بازجو از دیگری که مرد جوانی است، میپرسد: «پیشنهاد همکاری از جانب شما بوده؟» او میگوید: «من دنبال یک کلاس بودم، به چند نفر از دوستانم هم سپردم، گفتند کلاسی هست که طبقهی پایینش را میدهند به آقایون». او در اعترافاتش به نحوهی قراردادشان هم اشاره میکند: «ما برای یک ماه، سه میلیون و پانصد هزار تومان قرارداد بسته بودیم. در واقع برای ۱۲ جلسه در ماه». البته او در پستهایی که در اینستاگرام منتشر کرده، نحوهی کارش با اعضای زن باشگاه را نمایش داده و در اینباره به بازجو میگوید: «این فیلم برای خیلی قبل بود، شاید این اتفاق فقط یکبار افتاد و آن هم برای یک دختر کوچک بود». یکی دیگر از بازداشتشدهها درمورد شهریهای که به این باشگاه پرداخت کرده میگوید: «شهریه را هر ماه کارت به کارت میکردم. ماهی یک میلیون و پانصد هزار تومان، برای فانکشنال». میگوید تازه با این باشگاه آشنا شده: «اعتماد کردم، فکر نمیکردم مشکلی وجود داشته باشد».
دیگری از ورزشهایی که در آنجا انجام میدادند میگوید: «تیآرایکس، باراسل، فانکشنال». همینطور میگوید که تبلیغاتشان از طریق پخش کردن تراکت و همینطور فعالیت در اینستاگرام انجام میشده است. در این باشگاه تزریق ژل و بوتاکس هم انجام میدادند؛ یکی از مسئولان زن باشگاه که بازداشت شده میگوید: «مسئولیت این کار با خانم… بود که تنها یک هفته است به باشگاه آمدهاند. میخواستند این کار را در باشگاه انجام دهند، گویا مدرک پزشکی هم داشتند، چون مبلغ کلینیکها برای همکاری برای این مدل کارها زیاد بوده، به خاطر همین خواستند بیایند با ما کار کنند. قرار بود با همدیگر به صورت درصدی کار کنیم». او درمورد اینکه خانوادهاش در جریان کار او بودهاند یا نه میگوید: «خانوادهام درمورد اینکه چه کاری انجام میدادم، اطلاع داشتند اما در مورد اینکه آقا به باشگاه رفت و آمد میکرد چیزی نمیدانستند. اگر خانوادهام الان این مسئله را بدانند، با این موضوع مشکل دارند». یکی از اعضای دختر باشگاه هم میگوید که از کارهای پزشکی در باشگاه انجام میشده، بیاطلاع بوده است: «به اتاقی که تزریق ژل انجام میشده سرکشی نکرده بودم و با این موضوعات آشنا نبودم».
ماجراهای مشابه
البته این اولینبار نیست که چنین اتفاقهایی میافتد. منظور انجام اقداماتی است که به صورت معمول در عرف انتظارش نمیرود. همین یک ماه پیش بود که موضوع توقف یک تور مختلط رسانهای شد. توری که در کویری در اطراف زاهدان برگزار شده بود و در خبرها آمد که از خط قرمزها عبور کرده است! مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری سیستان و بلوچستان در اینباره گفته بود: «انتشار تصاویری از این تور باعث جریحهدار شدن افکار عمومی شده و در این خصوص با نهادهای بالادستی مکاتبه شده و مسلما آن آژانس، دیگر اجازه فعالیت را در این استان نخواهد یافت. حفظ شئونات اسلامی خط قرمز اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان است و در این خصوص با هیچ کس مماشات نمیکنیم». البته او چند روز بعد در گفتوگو با ایسنا تاکید کرد: «هیچ ممنوعیت و حتی محدودیتی برای اجرای تور در این استان گذاشته نشده است. این شرایط فقط برای یک آژانس گردشگری از تهران، برقرار شده است. این آژانس گردشگری طبق روال مرسوم برای اجرای تور در استان سیستان و بلوچستان با معاونت گردشگری و اداره کل هماهنگ بود و مجوزهای لازم و مربوط را نیز داشت اما براساس مستندات و عکسهای دریافت شده از این تور که همزمان با تعطیلات اخیر در ایام شهادت برگزار شد، برخی مقررات و ضوابط اخلاقی و عرفی در آن رعایت نشده بود که واکنشهای عمومی را در این استان به دنبال داشت. ما پیگیر علت این اتفاق هستیم اما تا کنون آژانس مجری، پاسخ مناسبی نداده است. درنتیجه تمام فعالیتهای بعدی این آژانس گردشگری در استان سیستان و بلوچستان متوقف خواهد شد تا اقدامات قانونی، همراستا با تخلف صورت گرفته، انجام شود».
پلمب چند خانه مجردی
یک ماه پیش هم شهردار منطقه ۱۳ از پلمب چندین خانه مجردی با حکم قضائی در محدوده بافت فرسوده ناحیه یک این منطقه خبر داد: «طرح پلمب خانههای مجردی پاتوق معتادان به دستور سرپرست دادسرای ناحیه هشت و با همکاری عوامل انتظامی و مشارکت شهرداری ناحیه یک اجرایی شد. مالکان این خانهها، فضاهای داخلی این منازل را در ازای مبلغی به افرادی نظیر معتادان، مجرمان و… اجاره میدادند؛ به طوری که با ایجاد چندین اتاق مجزا، چندین نفر در هر اتاق سکونت داشته و در این فضاها اقدامات مجرمانه انجام میدادند. به دستور سرپرست دادسرای ناحیه هشت و با همکاری عوامل انتظامی و مشارکت شهرداری ناحیه یک، نسبت به پلمب خانه مجردی و دستگیری اراذل و اوباش و معتادان در بافت فرسوده منطقه اقدام شد». چند روز پیش از آن هم ۳۵ خانهی مجردی دیگر در محدودهی میدان امام حسین پلمب شده بود. این خانهها مجوز سکنیگزینی نداشتند و به پاتوق اراذل و اوباش و اکثر سارقان و کیف قاپان تبدیل شده بودند، برای همین به مالکان آنها اخطار دادند، اما آنها به این اخطارهای قانونی بیتوجهی کردند و در نهایت خانهها پلمب شدند. رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ در اینباره گفت: «۶۳ منزل در این طرح در محدوده میدان امام حسین (ع) شناسایی شده است. امروز ۳۷ منزل با حکم قضایی پلمب شد و اجرای این طرح در روزهای آتی نیز ادامه خواهد داشت». او در مورد افراد حاضر در این خانهها گفت: «مالکان این خانهها، فضاهای داخلی این منازل را در ازای شبی ۳۰ تا ۵۰ هزار تومان به افرادی نظیر معتادان، مجرمان و… اجاره میدادند؛ به طوری که در یک خانه ۲۰ تا ۳۰ اتاق مجزا ایجاد کرده بودند و در هر اتاق نیز بین ۵ تا ۱۰ نفر حضور داشتند و در این فضاها اقدام به مالخری، مصرف موادمخدر، قاچاق و انجام دیگر اقدامات مجرمانه کرده بودند. این طرح در سه نقطه از محله میدان امام حسین به اجرا درآمد، طبق برآوردهای ما بیش از ۲۰۰۰ نفر در این خانهها ساکن هستند».
البته همان موقعها حرف و حدیثهای اجارهی خانه یک روزه و یک شبه در تهران هم مطرح بود و معاون دادستان تهران در شرق پایتخت در اینباره به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: «درباره اجاره خانه یک روزه و شبانه در پایتخت با هماهنگی نیروی انتظامی پایتخت اجرای طرح مشترکی را در دستور کار خود داریم تا با متولیان اجارهدهنده خانههای اجارهای شبانه برخورد شود».
مجازات چیست؟
چند وقت پیش وزارت دادگستری، لایحه پیشنهادی قوه قضائیه با عنوان اصیانت، کرامت و تأمین امنیت بانوان در برابر خشونتب را بهتهیئت دولت ارائه داد. در این لایحه، حفظ کرامت و امنیت روح و جسم بانوان در گرو حفظ نظام خانواده مد نظر بوده و تلاش شده که قوانین و مقررات بهتگونهای باشد تا مداخلات پیشگیرانه و کیفری، ضمن صیانت، کرامت و تأمین امنیت بانوان در برابر خشونت، منجر بهتحفظ و ارتقا نظام خانواده شود.
یکی از مادههای مورد تاکید در این لایحه، مادهی ۴۹ آن است. در این ماده آمده: اهرکس از طریق سامانههای مخابراتی یا فضای مجازی و مانند آنها بانوان را بهتصورت عمومی بهتمهمانیهای مختلط، یا سایر اماکن و مراکز فساد یا فحشا دعوت کند، بهتمیانگین حداقل و حداکثر تا حداکثر مجازات مقرر برای تاسیس یا اداره مراکز فساد یا فحشا محکوم خواهد شدب.
براساس قانون مجازات اسلامی تاسیس و دایر کردن مراکز فساد و فحشا جرم است. دایر کردن در این جرم، معنایی اعم از تاسیس و اداره دارد. مرکز فساد و فحشا محلی است که فساد و فحشا در آن صورت میگیرد. براساس ماده ۶۳۹ قانون مجازات اسلامی این جرم اگر اثبات شود، ۱ تا ۱۰ سال حبس دارد. احتمالا بسیاری از کسانی که بهتچنین فعالیتهایی اقدام میکنند، از ابعاد حقوقی و قانونی آن مطلع نیستند.