یورگن کلوپ و لیورپول چرا این مجاری را خریدند؟/سوبوسلای برای تغییر


سایت بدون – دومینیک سوبوسلای جدیدترین خریدی است که یورگن کلوپ سرمربی لیورپول انجام داد تا تیمش را بعد از یک فصل ناموفق دوباره به سطح اول فوتبال انگلیس و اروپا برگرداند.
این بازیکن با انتقالی به مبلغ ۷۰ میلیون یورو تبدیل به سومین بازیکن گرانقیمت تاریخ فوتبال لیورپول شد و برای دومین بار رکورد گرانترین بازیکن تاریخ فوتبال مجارستان را نیز از آن خود کرد. روی کاغذ می‌توان گفت که این هافبک گلزن تمام ویژگی‌های لازم برای موفقیت در فوتبال انگلیس را دارد: سختکوشی،  هوش،  قدرت بدنی بالا،  تکنیک عالی و تخصص در استفاده از توپ‌های سوم.
سوبوسلای در گفت و گو با نشریه مجارستانی ایندکس گفته: «کار کردن زیر نظر کلوپ قطعاً یک تجربه خاص خواهد بود،  مثل کار کردن زیر نظر پپ گواردیولا و ژوزه مورینیو. نمی‌دانم آنها چه استفاده‌ای از من خواهند برد اما می‌دانم که کمتر فوتبالیستی چنین شانسی را پیدا می‌کند،  شاید فقط بهترین‌ها.»
 
نماد مدرن مجارستان
سوبوسلای نماد مدرن کشوری است که زمانی فوتبال جهان را دگرگون کرد. تیم طلایی مجارستان در دهه ۱۹۵۰ با ستاره‌ای مثل فرانس پوشکاس،  به فینال جام جهانی ۱۹۵۴ رسید و مربی سرشناس آن تیم،  بلا گاتمن،  سیستم ۴-۲-۴ را ابداع کرد که تحولی در نوع بازی کردن فوتبال در آن زمان به وجود آورد و بویژه تیم‌های ملی برزیل در دوران درخشان خود از آن سیستم استفاده کردند.فوتبال مجارستان اما دوران سختی را بعد از آن سپری کرد. از سال ۱۹۶۶ آنها نتوانستند به ۱۱ دوره از ۱۴ دوره جام جهانی که برگزار شده راه یابند و در سه دوره‌ای که به جام جهانی رسیده‌اند،  از مرحله گروهی فراتر نرفته‌اند.
 
سرمایه‌گذاری بی‌نظیر
همین عدم موفقیت طولانی مدت باعث شد ویکتور اوربان نخست‌وزیر این کشور مبلغ بی‌سابقه‌ای از بودجه دولتی را به سمت ورزش و به طور ویژه،  فوتبال،  سرازیر کند. از سال ۲۰۱۰ که او بر مسند قدرت نشسته،  بیش از دو میلیارد یورو برای زیرساخت‌های ورزشی هزینه شده است. همچنین ۱۲ ورزشگاه جدید برای باشگاه‌ها با یارانه دولتی ساخته شد و ورزشگاه ملی به نام پوشکاش آرنا در بوداپست با بودجه ۵۰۰ میلیون یورویی احداث شد. این کشور همچنین شاهد ظهور آکادمی‌های جدید از جمله آکادمی پوشکاش در شهر زادگاه اوربان در فلسوت بوده است که از سال ۲۰۱۰ بیش از ۱۰۰ میلیون یورو از بودجه عمومی دریافت کرده است. همه  اینها در مقطعی صورت گرفته که خدمات عمومی مجارستان بویژه مدارس و بیمارستان برای دریافت بودجه به دولت التماس می‌کنند!
 
پسر در مسیر پدر
هیچ یک از اینها ثابت نمی‌کند که ظهور سوبوسلای نتیجه سرمایه‌گذاری مضاعف دولت مجارستان در ورزش است،  برعکس،  ظهور او بیشتر یک دستاورد خانوادگی به حساب می‌آید. پدر دومینیک،  زولت،  خودش یک بازیکن حرفه‌ای بود و قبل از اینکه به مربیگری بازیکنان جوان بپردازد،  در سطح برتر فوتبال مجارستان بازی می‌کرد.
آکادمی که ۱۶ سال پیش زولت سوبوسلای تأسیس کرد،  به نام فونیکس گلد اف.سی،  هنوز هم قوی است و جایی است که سوبوسلای جوان استعداد خود را بین ۶ تا ۱۴ سالگی در آن شکوفا کرد،  قبل از اینکه یک سال را در تیم MTK بوداپست بگذراند و سپس به مجموعه باشگاه‌های ردبول بپیوندد که شروع آن با اف.سی لایفرینگ در سال ۲۰۱۶ بود و دو سال بعد هم به سالزبورگ پیوست.
آکادمی فونیکس گلد همواره شعارش این است که اصول فوتبال آنها بر پایه «تواضع،  سختکوشی و اشتیاق» است و وب سایت آنها آشکارا از فدراسیون فوتبال مجارستان به دلیل «کیفیت پایین تمرین» که «مانع رشد فوتبال مجارستان است» انتقاد می‌کند.
بنابراین مسیر پیشرفت دومینیک سوبوسلای به دقت توسط پدرش ترسیم شد،  کسی که مایل بود پسرش را در سیستم فوتبال ردبول ثبت نام کند تا رشد او را تسریع کند.
 
مناسب با سیستم کلوپ
سه سال بازی در سالزبورگ و به دنبال آن دو و نیم سال حضور در لایپزیگ سوبوسلای زمینه مناسبی برای برآورده کردن خواسته‌های کلوپ در رابطه اجرای سبک گگن‌پرس یا فوتبال پرفشار را ایجاد کرده است.
سوبوسلای می‌تواند در مرکز یا سمت راست هافبک سه نفره لیورپول مستقر شود،  نقشی که او در ردبول و تیم ملی مجارستان به خوبی انجام داده است. دومینیک تا به حال ۳۲ بار برای تیم ملی بازی کرده و گل‌های حیاتی در راه صعود مجارستان به یورو ۲۰۲۰ به ثمر رسانده، هرچند که خودش به دلیل مصدومیت آن تورنمنت را از دست داد.
 
جدیدترین صادرات بوندس‌لیگا به انگلیس
سوبوسلای با پیوستن به لیورپول و تغییر مسیر از بوندس‌لیگا به لیگ برتر،  مسیری را طی می‌کند که پیش از این به خوبی پیموده شده است. جود بلینگام تنها هافبکی بود که فصل گذشته در بوندس‌لیگا از سوبوسلای بهتر کار کرد،  اما موفقیت در آلمان تضمینی برای موفقیت در لیگ برتر انگلیس نیست.  یورگن کلوپ ۶۰ میلیون یورو برای خرید نبی کیتا از لایپزیگ در سال ۲۰۱۸ هزینه کرد اما این بازیکن هرگز با سیستم لیورپول و کلوپ سازگار نشد.به ازای هر ایلکای گوندوغان یا ارلینگ هالند (خریدهای موفق)،  یک تیمو ورنر یا جیدون سانچو وجود دارد که در انگلیس نمی‌توانند بدرخشند.
سوبوسلای که سال گذشته در سن ۲۲ سالگی کاپیتان مجارستان شد،  در مسیر هیجان انگیزی قرار گرفته است. نیوکاسل،  هر دو باشگاه میلان و یوونتوس همگی او را می‌خواستند،  اما او لیورپول را انتخاب کرد و این انتقالی است که نمادی از رشد شخصی او و جاه‌طلبی‌های ملتی است که او نماینده آنهاست.

مطلب پیشنهادی

حتما باید ببینید/ آنا و پادشاه؛ تایلند به روایت خانم معلم

سایت بدون – آنا و پادشاه (Anna and the King) یک فیلم درام تاریخی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *