آشپزخانه ما/کوکو‌ باقلا؛خوشمزه و پر‌خاصیت

سایت بدون – کم‌کم فصل باقلا از راه می‌رسد. باقلا یکی از سبزیجاتی است که انواعی از خوراکی‌ها را می‌توان با آن پخت.کوکو باقلا یکی از کوکوهای خوشمزه و پرخاصیت است که می‌توانید برای هر وعده غذایی تدارک ببینید و از خوردن آن لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه کوکو باقلا

باقلا سبز خلالی خرد شده:
 ۲۵۰ گرم
تخم مرغ: ۶ عدد
زردچوبه: یک قاشق چای‌خوری
آرد نخودچی: یک قاشق سوپ‌خوری
پیاز داغ: یک‌چهارم پیمانه (۱۵ گرم)
سیر کوبیده شده: ۲ حبه
شوید خرد شده: ۷۵ گرم
تره خرد شده: ۷۵ گرم
فلفل سیاه: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
روغن مایع‌(مخصوص سرخ کردن):  به مقدار لازم

طرز تهیه
باقلا‌ها را در قابلمه آب جوش بریزید و بگذاریدبه مدت ۱۰دقیقه بماند تا بپزد. پس از پخت، درآبکش بریزید.تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی ریخته، زردچوبه، آرد نخودچی، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید.  باقلا، پیاز داغ، سیر و سبزی را به مخلوط تخم‌مرغ افزوده و کاملا با یکدیگر مخلوط کنید. در تابه‌ای مناسب، مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. زمانی که روغن کاملا داغ شد، تمام کوکو را یک‌مرتبه در آن ریخته و با پشت قاشق، مایه را به‌طور یکنواخت در ماهیتابه پهن کنید.  در ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید به مدت ۴۰تا۴۵دقیقه بپزد؛ یک طرف کوکو که سرخ شد، برگردانید و طرف دیگر را سرخ کنید.  پس از سرخ شدن، کوکو را در ظرف سرو قرار داده و به دلخواه تزیین کنید. 

مواد لازم برای تهیه کوکو باقلای خشک 

باقالی خشک پوست کنده:
 ۲ لیوان
سبزی کوکویی: به مقدار لازم
پیاز کوچک: یک عدد
سیر: ۳ حبه
سیب زمینی متوسط: یک عدد
تخم مرغ: ۲تا ۳ عدد
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه

برای تهیه کوکو باقلای خشک ابتدا باقالی‌ را شسته و به مدت ۲۴ساعت در آب قرار می‌دهیم تا خیس بخورد.سپس پوستش را گرفته و به همراه سیب زمینی خرد شده، پیاز خرد شده و سیر داخل غذا‌ساز می‌ریزیم تا به خوبی مخلوط شوند. زمانی که مواد خرد شد، مقداری سبزی کوکو داخلش می‌ریزیم و با ادویه‌ها و ۲ تا ۳ عدد تخم مرغ، مخلوط کرده و در روغن سرخ می‌کنیم. 
بهتراست‌درزمان پخت،درظرف‌راقراردهید تامغزپخت شود.بعد ازاین‌که یک طرف کاملا پخت،دیگر نیازنیست درظرف رابگذارید. 
کوکو ‌باقلای خشک را می‌توانید در فر با روغن کمتر روی حرارت ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد تهیه‌ کنید. 

نکات

برای زیبایی بهتر کوکو یا کتلت باقالی خود می‌توانید آنها را با استفاده از قالب‌های گوناگون وبه طرح‌های مختلفی دربیاورید.  برای این کار کمی قالب‌های خود را روغنی کنید وآن راداخل ماهیتابه قراردهید ومحتوای مخلوط را درون آن بریزید وروی آن را صاف کنید و اجازه دهید تا موادخودش رابگیرد.شما می‌توانید بعدازگذشت هفت دقیقه، قالب را ازمحتوای کوکو‌ باقالی خود جدا کنید.  کوکو باقلا را می‌توانید با گوجه و انواع سبزیجات تزیین کنید. اگر مبتلا به بیماری فاویسم هستید یا به باقلا حساسیت دارید، نباید سراغ این غذا بروید. 
باقلا سبز انواع مختلفی دارد که بهترین نوع آن، باقلای کوچک کاشان است. 
چنانچه از باقلای خشک استفاده می‌کنید، آن را از ‌چهارساعت قبل خیس کنید. 
باقلای مرغوب، جوان و غلاف آن به رنگ سبز تند و بدون لکه سیاه است و اگر آن را خم کنید، از وسط می‌شکند‌؛ یعنی محل دانه در داخل غلاف، فضای خالی ندارد. 
از خریدن باقلایی که پوست دانه آن به رنگ سفید یا زرد و سفت است، خودداری کنید. 
باقلا را در ظرف مخصوص فریزر بریزید و با درج تاریخ و مشخصات به مدت ۸ تا ۱۲ ماه در فریزر نگه‌داری کنید.

مطلب پیشنهادی

حتما باید ببینید/ آنا و پادشاه؛ تایلند به روایت خانم معلم

سایت بدون – آنا و پادشاه (Anna and the King) یک فیلم درام تاریخی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *