آیا می دانید گرانترین نقاشی ایرانی کدام است؟باغ اسرار از فرهاد مشیری

https://www.christies.com/img/LotImages/2013/DUB/2013_DUB_08061_0019_000(farhad_moshiri_secret_garden).jpg
یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان برای قیمت پایه یک تابلوی نقاشی به نام «باغ اسرار»؛ آن هم ۵ سال پیش، بی‌شک رقم بسیار قابل توجهی است. این رقم را کارشناسان حراجی معروف «کریستی» روی یک نقاشی ایرانی گذاشتند.«فرهاد مشیری» ۵۰ ساله جزو گرانترین نقاشان ایرانی است.
او پیش از این هم با فروش اثری به ارزش یک میلیون دلار به عنوان اولین نقاش یک میلیون دلاری خاورمیانه و گران‌ترین نقاش ایرانی شناخته شده بود.
این تابلو با قطعات درخشنده فلزی، مهره و میخ ساخته شده و تصویر خرسی عظیم را شکل داده که وارد نور درخشانی می‌شود و کودکی خفته نیز در اثر مشاهده می‌شود.
http://myartguides.com/wp-content/uploads/2016/02/cultured-farhad-moshiri.png
فرهاد مشیری نقاش برجسته ایرانی

این تکنیک خاص آثار مشیری است و کنتراستی عمیق بین خاطره کودک و رنگ‌های اطراف را پدید می‌آورد.گران‌ترین نقاشی شاید برای نقاش پرامیدی که کارهایش را برای فروش به مدیران یک مرکز هنری عرضه می‌کند، تشبیه تابلوی نقاشی به «سالاد درهم ریخته» از سوی آنها، یک شکست بزرگ و ناامیدکننده تلقی شود.
مدیران گالری گلستان با دیدن کارهای مشیری به او گفته بودند کارهایش زیادی گیج و درهم است. اما همین تابلو چنان موفقیتی را در زمانی کوتاه برای «فرهاد مشیری» به ارمغان آورد که او را به عنوان یکی از شناخته شده‌ترین هنرمندان حراجی‌های هنری دنیا مطرح کرد.
فرهاد مشیری متولد سال ۱۳۴۲ در شهر شیراز است. او به واسطه شغل پدرش که مالک چند سینما در شیراز بود از همان نوجوانی به سینما و هنر علاقه‌مند شد. او شیفته طراحی و نقاشی بود و پدرش که با هنر آشنا بود او را تشویق می‌کرد.
مشیری درعنفوان جوانی به امریکا رفت و در انستیتوی هنر کالیفرنیا ثبت نام کرد. آن هم در زمانی که هنرمندانی چون جان بالداساری و مایکل اشر در این مدرسه تدریس می‌کردند. بنابراین دوران تحصیل او در این آکادمی با یکی از دوره‌های درخشان این مدرسه مصادف شد.
بازگشت او به ایران، شروع دوره طلایی زندگی هنری او بود.چرا که در سال ۸۰پس از برگزاری نمایشگاهی در گالری «کاوه آو» در میدان ونک، یکباره مشهور شد و کلکسیونرهای قدیمی و ثروتمندان  آثار او را با قیمت‌های گران خریدند.

مطلب پیشنهادی

ریشه و داستان ضرب المثل «آن‌قدر بارکن که بکِشد، نه آن‌قدر که بکُشد»

سایت بدون – ضرب‌المثل «آن‌قدر بار کن که بکشد، نه آن‌قدر که بکُشد» توصیه‌ای است …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *