سایت بدون – شکر پلو شیرازی غذای سنتی و اصیل ایرانی است که بیشتر آن را برای مجالس بزرگ تهیه میکنند این برنج مجلسی بیشتر با گوشت و مرغ سرو میشود. شکر پلو از نذریهای محبوب ماه مبارک رمضان و محرم در شیراز محصوب میشود که معمولا آن را با خورشت قیمه میل میکنند. کسانیکه طرفدار غذاهای شیرین مثل شیرینپلو هستند قطعا از این غذا استقبال میکنند. با این که این غذا را بیشتر برای مهمانیها تدارک میبینند اما تهیه آن چندان مشکل نیست، در ادامه طرز تهیه شکرپلو خوشمزه شیرازی را با هم میخوانیم.
موادلازم
برنج: نیم کیلو
مرغ، گوشت یا گوشت چرخکرده: نیم کیلو
خلال پوست نارنج و پرتقال: ۱۰۰ گرم
خلال بادام و پسته: ۱۰۰ گرم
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
زعفران دمکرده: ۲ قاشق غذاخوری
شکر: ۴ قاشق غذاخوری
گلاب: یک فنجان
روغن: به میزان لازم
پیاز متوسط: یک عدد
طرز تهیه
برنج را چند ساعت قبل از پخت شسته و با آب ولرم و نمک خیس میکنیم. خلال بادام و پسته را در گلاب خیسکرده و خلال پوست نارنج و پرتقال را سه بار در آبجوش ریخته و میجوشانیم تا تلخیاش گرفته شود و در نهایت آنها را در آبکش میریزیم تا آب اضافهاش برود. شکر را با مقداری آب در قابلمه مناسبی ریخته و روی حرارت کم میگذاریم تا بجوشد و وقتی غلیظ شد خلال پوست نارنج و پرتقال را به آن اضافه کرده و هم میزنیم. زعفران را در آب حل کرده و به شهد اضافه میکنیم و در نهایت مقداری روغن اضافه کرده و شهد را کنار میگذاریم. در قابلمه بزرگ و مناسبی تا نیمه آب ریخته، کمی نمک به آن اضافه کرده و روی حرارت میگذاریم تا جوش بیاید. برنج را در آب جوش ریخته و با حرارت کم جوشانده و سپس آبکش میکنیم. خلال پسته و بادام را هم از گلاب خارج کرده و در آبکش میریزیم. در قابلمهای کمی روغن ریخته، تهدیگ مناسب گذاشته و کمی از برنج را در آن ریخته و مقداری از شهد را روی برنج میریزیم و این کار را تا تمام شدن برنج و شهد ادامه میدهیم و در نهایت روی قابلمه دمکنی گذاشته و ابتدا روی حرارت زیاد و بعد از کمی جمعشدن بخار، روی حرارت کم میگذاریم. وقتی برنج پخت در قابلمه را برداشته و بعد از چند دقیقه آن را در ظرف مخصوص ریخته و گوشت، گوشت چرخکرده یا مرغی را که پخته و آماده کردیم روی آنها ریخته و با خلال پسته و بادام تزیین کرده و سرو میکنیم. این نذری شیرین، خوش عطر و خوشطعم یکی از معروفترین نذریهای شیراز است.