سایت بدون -تا خاطرم هست همیشه در خانه مادربزرگ من ماست درست می کردند، فوت کوزه گری هم این بود که یک قاشق ماست قدیمی توش زده بشه و بذاری جای گرم بمونه یه مدت… همیشه سرکه خونگی از انگور عمل می آوردن، نان رو باید با یه قلق خاص، تو تنور درست می کردند که نه خمیر بشه و نه ترش…
•
با یه قرص، مادرم از شیر، پنیر درست می کرد، بی نمک هم بود همیشه! شکر قهوه ای درست می کرد و به سیب های پوست کنده ما آبلیمو میزد که سیاه نشه…تخم مرغ رو حرارت میداد و املت درست می کرد، همون رو با همزن هم میزد و یه کف بزرگ درست می کرد تا واسه کیک آماده بشه!
•
بی شک که در بچگی فکر می کردم مادربزرگ و مادرم جادوگرهای خوبی هستن که با چوب جادوگریشون این همه کارِ خوشمزه می کنن که حتی تصورشون هم برای من ممکن نبود…
•
اگرچه هنوز هم به قدرت ماورایی همه مادرها باور دارم! اما جواب خیلی از سوال های کودکیم رو با همکاری برای ترجمه این کتاب به دست آوردم.
•
برای من اما صفحه صفحه این کتاب طعم و عطر داشت و پر بود از واکنش های خوشمزه و چرایی هایی که شاید قرن هاست ذهن انسان های زیادی رو به خودش مشغول کرده… فوت و فن هایی که بسیاری از اجداد ما بی آنکه چیزی از علم بدانند از دیرباز به کار بستند…
•
اگر حس و حالی برای رفتن به نمایشگاه کتاب داشتید، کتاب ما رو ببینید و بو کنید! شاید که شیمی پنهان شده در وِردهای جادوگری مادربزرگ هامون رو کشف کنید!
•
اصلا می دونستید به جز شوری، شیرینی، تلخی و ترشی مزه پنجمی به نام “اومامی” وجود داره که مسبب طعم لذیذ و بی نظیر استیک، سس گوجه فرنگی و تقریبا همه غذاهای فست فودی ایه که می خوریم؟ مسبب اون هم یه مولکول ساده شیمیایه که منجر به میلیاردها دلار سود در صنایع غذایی شده؟ من نمیدونستم!
طرح و نشر مسائل علمی و دانستنیهای روز در حوزه عمومی در راستای ارتقاء سطح آگاهی عموم جامعه بسیار حائز اهمیت است. ازاینرو تألیف و ترجمه کتابهایی درباره چرایی پدیده ها و اتفاقات روزمره زندگی و پاسخ به آنها ازنظر علمی با بیانی ساده بسیار ارزشمند است. درحالیکه امروزه علم شیمی به عنوان یک علم تخصصی در دانشگاه¬ها و مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی در کنار سایر علوم در حال بررسی و رشد و ترقی می¬باشد، وجه دیگری از آن نیز به¬طور آشکار و پنهان در جای¬ جای زندگی ما در جریان است. بدن ما، غذای ما و محیط پیرامون ما در هر لحظه تحت تاثیر فعل و انفعالات شیمیایی قرار دارند که گاهی آشکار می¬باشند و گاهی نیز مستتر و پنهان در حال روی دادن هستند. آنچه که مقصود و منظور مترجمان از تهیه کتاب شیمی فرآیندهای ماکروسکوپی بوده است، برداشتن این استتار از روی بخشی از موارد قابل رویت علم شیمی و ورود به یکی از وجوه کاربردی آن در حوزه فرآیندهای آشپزی توأم با بررسی چرایی و چگونگی آن به زبانی عامه¬پسند برای افرادی بوده است که شاید به ظاهر هیچ علاقه¬ای به علم نداشته¬ باشند و ضرورت دانستن آن را احساس نکرده¬اند، درحالیکه هر روزه بارها و بارها از علم شیمی و فوت و فن¬های آن برای ساده¬ترین کارهایشان نیز سود ¬برده¬اند. در این کتاب به پرسش¬های متداولی که همه روزه در ذهن انسان¬های بیشماری نقش می بندد پاسخ داده شده است، پرسش هایی از قبیل:
• چه تفاوتی بین روغن های جامد و مایع وجود دارد؟
• ظروف مسی چه نقشی در فرآیند آشپزی ایفا می کنند؟
• چگونه و با چه مکانیسمی شیر به پنیر و ماست تبدیل می شود؟
• چرا یک تکه سیب به مرور قهوه ای می شود؟ چگونه از این فرآیند جلوگیری کنیم؟
• مایکروویو چگونه غذا را می پزد؟
• ویتامین E موجود در غذاها چه نقشی در بدن ما ایفا می کنند؟
کتاب پیش رو میتواند برای طیف وسیعی از خوانندگان شامل دانشجویان رشته های شیمی، زیست شناسی، بیوشیمی و صنایع غذایی جالب توجه باشد. همچنین این کتاب برای دانشجویان رشته آشپزی، سرآشپزان و علاقه¬مندان به آشپزی بسیار خواندنی و سودمند خواهد بود. این کتاب توسط سید عماد هوشمند دانشجوی دکتری شیمی آلی دانشگاه شهید بهشتی، خانم دکتر روناک افشاری فارغ التحصیل رشته شیمی آلی از دانشگاه شهید بهشتی و آقای عرفان خماند دانش آموخته مقطع کارشناس ارشد شیمی معدنی از پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی گردآوری و ترجمه شده است.
سلام چطور این کتاب را می شود تهیه کرد؟