دو مجسمه اسکار در یک حراجی به فروش رفت/قرارداد شرافتمندانه

سایت بدون -در یک حراجی نادر ۲ جایزه اسکار فیلم‌های «قرارداد شرافتمندانه» محصول سال ۱۹۴۷ میلادی و «شورش در بونتی» ساخته سال ۱۹۳۵ به فروش رفت.

در این مراسم که جمعه شب ۱۴ دسامبر (۲۳ آذر) در لس آنجلس برگزار شد مجسمه بهترین فیلم مراسم اسکار سال ۱۹۴۷ مربوط به فیلم «قرارداد شرافتمندانه» به قیمت ۵۰۰ هزار دلار و مجسمه اسکار بهترین فیلم سال ۱۹۳۵ که به فیلم «شورش در بونتی» تعلق گرفته بود به قیمت ۲۴۰ هزار دلار چکش خوردند.

«قرارداد شرافتمندانه» درامی به کارگردانی الیا کازان با بازی گریگوری پک بر اساس رمانی به همین نام است که به مساله یهودی ستیزی در نیویوک آن زمان می پردازد. این فیلم نامزد هشت جایزه اسکار شد که سه جایزه بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین بازیگر مکمل نقش زن را از آن خود کرد. «شورش در بونتی» نیز درامی تاریخی به کارگردانی فرانک لوید است که یکی از بزرگترین فیلم های میانه دهه ۳۰ شد.

این حراجی از آن جهت نادر است که آکادمی علوم و هنرهای سینما آمریکا که مسئولیت برگزاری مراسم اسکار را دارد، اعتقاد دارد جوایز اسکار غیرقابل خرید هستند و می‌بایست کسب شوند و از این رو بر طبق قراردادی که از سال ۱۹۵۱ میلادی به بعد پابرجاست، برندگان اسکار موظف هستند که فقط خود یا بازماندگانشان جایزه را نگه دارند و یا به قیمت یک دلار به آکادمی اسکار بفروشند.

البته این ۲ مجسمه تنها اقلام فروخته شده در این حراجی نبودند و اسناد و کاغذهای مربوط به پروژه فیلم «جادوگر شهر از»(۱۹۳۹) با فروشی به قیمت ۱.۲ میلیون دلار ستاره حراجی شد. کلاهخود TIE از مجموعه فیلم های «جنگ ستارگان» با قیمت ۲۴۰ هزار دلار، اسلحه ای از مجموعه تلویزیونی «پیشتازان فضا» با قیمت ۱۹۲ هزار دلار، هاور بردی که مارتی مک فلای در فیلم «بازگشت به آینده ۲» از آن استفاده می کرد با قیمت ۱۰۲ هزار دلار و بلیت طلایی فیلم موزیکال «ویلی وانکا و کارخانه شکلات‌سازی» با قیمت ۴۸ هزار دلار دیگر یادگارهای تاریخ هالیوود بودند که در این حراجی به علاقه مندان و مجموعه داران فروخته شدند.

بالاترین رکورد فروش مجسمه اسکار در تاریخ حراجی ها مربوط به جایزه بهترین فیلم مراسم اسکار سال ۱۹۳۹ است که به فیلم «بر باد رفته» تعلق دارد و سال ۱۹۹۹ در یک حراجی به قیمت ۱.۵ میلیون دلار به مایکل جکسون ستاره پاپ جهان فروخته شد.

مطلب پیشنهادی

حتما باید خواند/ در انتظار گودو؛ بی معنایی یک انتظار

سایت بدون – “در انتظار گودو” (Waiting for Godot) یکی از برجسته‌ترین نمایشنامه‌های قرن بیستم، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *