توصیه جدی به بیماران سرطانی/ورزش کنید

سایت بدون – پیش‌تر گفته می‌شد، بیمار سرطانی وقتی توانست پس از درمان از درد و بیماری رها شود بهتر است استراحت کند اما رفته‌رفته گرایشی دیگر پدید آمد. بر اساس گزارش روزنامه “فرانکفورتر روندشاو” نه تنها سرطان بلکه روش‌های درمانی آن نیز مانند شیمی‌درمانی تا مدت‌ها عوارض منفی خود را بر جسم و روح باقی می‌گذارند و خستگی به‌راحتی بیمار را رها نمی‌کند. حال سئوال اینجاست که آیا بیمار باید با این تن کوفته باز هم ورزش کند؟
.
پاسخ کارشناسان مثبت است. نه تنها پس از اقدام درمانی بلکه حین درمان هم لازم است که بیمار تمرین‌های هدفمند بدنی را آغاز کند، چرا که این تمرین‌ها به او کمک می‌کند زودتر درمان شده و روحیه‌اش برای ورزش ارتقا یابد و در کل احساس سرزندگی بیش‌تری کند.
.
بیماران مبتلا به سرطان اغلب از ناراحتی‌هایی مانند خستگی، کوفتگی، بی‌حوصلگی، درد و اختلالات عصبی مانند سوزن‌سوزن شدن دست و پا، بیخوابی، محدودیت حرکتی، ورم لنفاوی و در کل پایین آمدن کارایی جسمانی رنج می‌برند. آن‌ها گاهی ترس‌ها و نگرانی‌هایی دارند که تا افسردگی نیز می‌تواند پیش برود. چندین مطالعه در طول سال‌های گذشته نشان داده است که ورزش‌درمانی هدفمند اغلب می‌تواند عوارض زجرآور سرطان و درمان‌های آن را کاهش دهد.
.
کارشناسان می‌گویند، ورزش‌ها و تست‌های بدنی ضروری برای سلامت بیماران بی‌خطر بوده و هر بیماری که سرطان را پشت سر گذاشت باید از بی‌تحرکی دوری کند. این ورزش‌ها بسته به نوع سرطان می‌تواند سبک، قدرتی یا استقامتی باشد و دفعات و طول مدت آن نیز متغیر است.
.
تمرین‌های استقامتی سی‌دقیقه‌ای سه روز در هفته اگر طولانی‌مدت انجام شود می‌تواند خستگی زجرآور سرطانی‌ها را کاهش دهد. تمرین‌های قدرتی که برای افزایش قدرت بدن انجام می‌شوند به تنهایی یا همراه با تمرین استقامتی نیز گاهی توصیه می‌شود، هر بار به مدت ۳۰ دقیقه و دو روز در هفته. طبق تحقیقات، این ورزش‌ها به خصوص بر روی مبتلایان به سرطان پستان و پروستات اثری مثبت به جا گذاشته‌اند.
.
به علاوه ورزش امکان دارد از اثرات نامطلوب تورم غدد یا گره‌های لنفاوی که گاهی به دلیل انسداد مایع لنف در مبتلایان به سرطان پستان پدید می‌آید کم کند. در این گونه موارد ورزش با وزنه هر بار یک تا سه ست هشت تا ۱۵ تایی به مدت دو تا سه روز در هفته توصیه می‌شود که می‌تواند با وزنه‌های سبک شروع شود

مطلب پیشنهادی

پیشنهاد سریال/صورت فلکی؛سرگشتگی و یاس یک فضانورد

مینی‌سریال «صورت فلکی» که پخش آن به تازگی تمام شده اثری در ژانر ترکیبی روان‌شناختی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *